Sıcaklık 5 derece artacak!

15.07.2016 10:21:44

Kayseri´de hava sıcaklığı önümüzdeki 3 gün içinde 5 derece artacak. Meteorolojik veriler, hava sıcaklığının önümüzdeki pazartesi günü 39 dereceye ulaşacağını gösterdi.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre, Kayseri´nin hava sıcaklığı 3 günde 5 derece artacak. Bugünden başlayarak önümüzdeki 3 gün içinde Kayseri´de hava sıcaklığının kademeli biçimde 5 derece birden artarak, 39 dereceye ulaşacağı ifade edildi. Özellikle önümüzdeki Pazar ve Pazartesi günlerinin yoğun ısı haritasına dikkat çekildi.

Hava sıcaklığının 34 dereceyi bulmasıyla kendisini dışarı atan vatandaşlar park ve bahçelerin gölgelerinde oturarak serinlemeye çalıştı. Parklarda bulunan banklara ve çimenlere uzanan bazı vatandaşların sıcaktan uyudukları gözlemlendi. Cumhuriyet Meydanı´ndaki çeşmelerde ellerini, yüzlerini yıkayarak serinlemek isteyen vatandaşlar adeta kuyruk oluşturdu. Öte yandan parklarda bulunan havuzlarda çocuklarının ayaklarını, ellerini yıkayan vatandaşlar aşırı sıcaklardan çocuklarının etkilenmesini önlemek için uğraştı.

/resimler/2016-7/15/1024230579524.jpg

Sıcakların artması ile birlikte dükkânlarda sokaklarda buzlu su satışı başladı. Dükkânında buzlu su satışı yapan Baki Karcı, vatandaşların serinlemek için çare aradıklarını belirterek, "Hava sıcaklığı çok arttı. Daha da artacağı söyleniyor. Bu sıcakta dolaptan su alan vatandaşların suyu çok hızlı ısınıyor. Biz de müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek adına dondurduğumuz suları satıyoruz. Vatandaşlar bir nevi buzdolabı almış oluyorlar. Şişedeki suyun içine kendi sularını karıştırarak soğuk su içme imkânı bulmuş oluyorlar" dedi.

Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: Sıcaklık derece artacak