SERTİFİKALARINI ALAN ENGELLİLER EL EMEKLERİNİ SERGİLEDİ

28.01.2016 09:50:24

Kayseri´de Anadolu Sakatlar Derneği tarafından açılan el sanatları kursunu başarıyla tamamlayan engelli kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifikalarını alan kursiyerler el emeklerini sergiledi.


Anadolu Sakatlar Derneği tarafından düzenlenen sertifika töreninde engelli öğrencilerin kurs boyunca yaptığı çalışmalar sergilendi. Programa katılan Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş sergiyi gezerek çalışmaları inceledi. Engelli vatandaşların şartlar sağlandığında neler başarabileceklerini herkesin gördüğünü söyleyen Aktaş ?Engelli arkadaşlarımız bu çalışmalarıyla kendilerini geliştirerek, yetiştirerek her türlü engelin aşılabileceğini göstermiş oldular. Engelli vatandaşlarımızın istihdamı ile ilgili çalışmalarımız Ankara merkezli olarak devam etmektedir. Bunun yanında da engelli kardeşlerimizin özel sektörde daha çok yer almaları için de çalışmalar yapıyoruz? dedi.
Aktaş, engelli vatandaşların toplumun birer parçası olduklarını ifade ederek ?Engellilik bir tercih değil sonuç olarak bu insanlar kaderlerine terkedilecek insanlar da değil herkesin engelli adayı olduğunu zaten vurguluyoruz. Burada empati yapmak lazım. Engelli vatandaşlarımız da bu toplumun içinde olan insanlar onları dışlamadan bir arada olarak yaşayacağız. Sağlıklı bir toplum tüm bireyleriyle genç olsun yaşlı olsun eğitim durumu olsun ekonomik durumu olsun sağlık durumu olsun herkesin ortak bir yaşamdan keyif alarak huzur duyarak yaşayabilmesi gerek. Biz bu ortamı oluşturabilirsek güçlü ve sağlıklı bir topluma ulaşmış oluruz? şeklinde konuştu.
Engelli vatandaşların başarılarının kendilerine umut olduğunu vurgulayan Anadolu Sakatlar Derneği 2´inci Başkanı Eftal Özkartal ise, ?Arkadaşlarımız yaklaşık 6 aydır el sanatı çalışması yapıyorlar bize bu konuda yardımları olan Melikgazi ve Kocasinan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerimize teşekkür ediyoruz. Ahşap, atıl vaziyette olan değişik eşyaları süsleyerek güzel süs eşyaları, hediyelik eşya haline getirdi arkadaşlarımız. Sonuç olarak birlikte güzel eserler ortaya çıkardığımıza inanıyoruz? ifadesini kullandı.
Halk Eğitim Merkezi´nde görevli el sanatları öğretmeni Firuzan Bozkurt en güzel sonucun engelli vatandaşların özgüvenlerini tekrar kazanması olduğunu söyleyerek, ?Bu belge törenimizde de yaz döneminde birlikte olduğumuz 11 öğrencimizin sertifikalarını vereceğiz. Kursiyer arkadaşlarımız özgün eserleri engel tanımadan, büyük bir özveriyle ve yani arkadaşlıklar kurarak yapmaya çalıştılar. Onların bu başarılarını kutluyorum? açıklamasında bulundu.
Serginin ardından gerçekleşen törende yaz dönemi el sanatları kursunu bitiren 11 engelli öğrenciye sertifikaları verildi.