SERT TEPKi

26.08.2014 10:59:17

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı, MEB'de yaşanan atamaları ağır dille eleştirerek, Resmen okul müdürlerimize kıyım yapılmıştır” ifadelerine yer verdi.

MHP İl Başkanlığı tarafından müdür atamaları ile ilgili olarak açıklama yapıldı. 

Yapılan açıklamada, "12 yıldan beri ülkemizi tek başına idare eder AKP hükümeti ve onun zihniyeti, bu süre içerisinde insanlarımızı ayrıştırmakla, ötekileştirmekle, kamplara bölmekle kalmamış, bir düşman cephesi meydana getirerek sürekli onunla kavga eder durumuna düşmüştür" ifadesinde bulunuldu.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bununla kalmayıp, bin yıllık geleneği olan devletimizin, bölünmez bütünlüğünü ve milletimizin de birlik beraberliğini tehlikeye düşürmüştür. Bakanlıklardaki yapmış oldukları kıyımlar, sürgünler, adam kayırmalar, partizanca verilen unvanlar, sarı sendikanın iş birliği ile adeta bizden olanlar, olmayanlar düşüncesi ile her alanda belirgin bir şekilde adaletsizliği ön plana çıkaran bu zihniyet en son Milli Eğitim Bakanlığındaki sorup soruşturmadan ben yaptım oldu mantığıyla yaptığı düzenleme ile okul müdürlerini bir anda silip atmış, onca tecrübeyi ve birikimi yok saymıştır.
Bu hunharca kıyım, bütün Türkiye’de ve Kayserimizde yaşanmış ve yaşanmaya da devam edecek gibi görünmektedir. Kayseri’de atmışa yakın okul müdürü bir çırpıda uyduruk bir puanlama yapıyoruz bahanesi ile yukarda izah ettiğimiz gibi partizan ruhu ve anlayışı ile sarı sendikayla iş birliği yaparak, 60 okul müdürünü kıyıma uğratmışlardır. Bu durum son derece vahim, son derece çirkin ve son derece yakışıksızdır. Biz buradan yetkililere soruyoruz, bunun adaleti, teamülleri, devlet geleneği neresinde vardır?
Bu apaçık adam kayırmadır, partizanca hak etmedikleri şekilde kadro işgal etmektir.
Şunu Herkes İyi Bilmelidir ki!
Bu haksız yapılanlar, kimsenin yanına kalmaz, er geç kanun önünde, hukuk önünde hesabı sorulur.
Kayseri’de yaşanan sayıları 60’a yakın okul müdürümüzün mağdur edilmesinden dolayı meşru zeminlerdeki girişimlerimiz devam edecektir.
Hangi sebeple olursa olsun, hangi düşünceyle olursa olsun, bu şekildeki yapılan bir uygulama haklı bir uygulama değildir.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak siyasi hayatımızda daima haksızlığın karşısında olmuşuzdur, partisi, düşüncesi ne olursa olsun, mağdurun, hakkı yenenin yanında olarak, hakkı teslim etmek için mücadele etmişizdir. Dün olduğu gibi bugünde bu anlayışla hareket edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu konunun il bazında takipçisi olduğumuz gibi, Genel Merkez düzeyinde de takipçisi olacağız." (Haber Merkezi)