SENDİKALARDAN BASIN AÇIKLAMASI

27.08.2014 10:02:57

Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri Valilik binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuşan okul müdürü Bekir Çevrim, "Okulların açılmasına sayılı günlerin kaldığı zamanda siyasi hesaplarla yapıl

Valilik binası önünde yapılan basın açıklamasında açılış konuşmasını Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk yaptı. Öztürk, "Okulların açılmasına az bir süre kaldı. Türkiye Cumhuriyeti kuruldu kurulalı böyle bir kıyım görülmedi. Bu insanların hepsinin onuru ve şerefi var. Hiçbir izahat yapmadan maalesef bu müdürlerin görevlerine son verildi. Biz eğitim çalışanı sendikaları olarak bunun peşini bırakmayacağız. Bugün burada Vali bey ile görüşmemiz olacaktı ama burada yokmuş. Programdan sonra Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı ile görüşmemiz olacak" diye konuştu.
Bir okulda müdür olarak görev yapan Bekir Çevrim ise, "Eğitim sistemimizin siyasallaşması, kutuplaştırılması, ayrıştırılması memleketimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, gelecek nesillerimize çok büyük zarar verecektir. Milli Eğitim sistemimiz maalesef maalesef en son yapılan idareci atamalarıyla birlikte tamamen siyasal enstrümana dönmüş, gücü elinde bulunduran siyasi yapının canını istediği zaman öttüreceği bir düdük haline getirilmiştir" dedi.
Çevrim ayrıca, "Okulların açılmasına sayılı günlerin kaldığı zamanda siyasi hesaplarla yapılan idareci atamaları eğitim sistemimize tekme vurmuştur. Bu atamalar sonucunda okullarımızda artık siyasi hesaplarla eğitim-öğretim başlayacak, öğretmenler ve idareciler arasında ötekileştirmeler, kutuplaştırmalar, oluşacaktır. Okul koridorlarında eğitim-öğretim değil siyasi hesaplar ve beklentiler konuşulacak. Eğitim-öğretim yuvamız adeta siyasi bir arenaya dönüşecektir" ifadelerini kullandı.