ŞEKER 59.GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

1.08.2014 11:36:17

Kayseri Şeker Fabrikasının 59.Genel Kurul Toplantısı Şeker Fabrikası Toplantı salonunda yapıldı.Genel Kurulu Divan heyeti; Turhan Özer, Av.Mehmet Eroğlu ve Harun Halıcı'dan oluştu.

Kayseri Şeker Fabrikasının 31 ortağı arasında en büyük ortağı ise Kayseri Pancar Kooperatifi ile birlikte olup Başbakanlık Özelleştirme idaresi Başkanlığı, Pankobirlik, Alpullu, Balıkesir-Bursa, Kastamonu, Eskişehir, Afyon, Elbistan, Burdur-İsparta, Konya, Ereğli, Uşak, Dinar, Malatya, Elazığ, Sivas, Akşehir-Ilgın, Muş,Ankara, Çorum, Erzurum, Turhal, Erciş, Yozgat, Bor ve Kırşehir Pancar Ekicileri Kooperatifleri temsilcilerinin katıldığı genel kurulda gündem maddeleri üzerinde zaman zaman ortaklar adına söz alınarak açıklama talepleri yerine getirildi.

Genel Kurul gündem maddeleri arasında bulunan Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli Kayseri Şeker Fabrikasının sırtına yüklenen kamburlardan bir bir kurtulduğuna dikkat çekti.

 Kayseri Pancar kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise yaptığı konuşmasında Kayseri Şeker Fabrikasının şeker ıskontolarında %24’lere varan indirimlerin yaşandığı günlere dikkat çekerek pancar çiftçisinin hakkı yıllarca indirim adı altında yok edilirken şimdi şirketin artık kar dağıtacak seviyeye gelmesi ve  ilk defa artı işletme sermayesi bulunan bilanço çıkarılmış olmasının önemine dikkat çekti ve  Kayseri Şeker sadece Kayseri şeker Pancar ekicilerinin değil iç Anadolu çiftçisinin en önemli  gelir kaynağı olan Pancar  ekimi ve ürünün değerlendirilmesi, Pancar çiftçisinin geleceği ve 2017 yılında kaldırılması muhtemel olan Kota sınırlamasına karşı ilk önlem olarak değerlendiklerini belirtti.

Genel Kurul sonrasında Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer,Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyeleri, Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur ve Levent Benli tebrikleri kabul ettiler. (Haber Merkezi)