ŞEHİTLİKTE BAYILDI!

19.03.2015 10:33:05

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı coşkuyla kutlanırken şehit düşen vatan evlatları anıldı. Kartal Şehitliği'nde düzenlenen törende görevli olan bir asker tansiyonunun düşmesi nedeniyle baygınlık geçirdi.

 

Çanakkale Zaferleri'nin 100. Yılı coşkuyla kutlanırken şehit düşen vatan evlatları anıldı. Kartal Şehitliği'nde düzenlenen törende görevli olan bir asker tansiyonunun düşmesi nedeniyle baygınlık geçirdi.

 

 

18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. yılı nedeniyle, Kartal Bulvarı'nda bulunan Hava Şehitliği'ne çelenk konuldu.  Törene Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanvekili Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, askerler, şehit aileleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Şehitliğe gelen Vali Orhan Düzgün, şehit aileleri ile tek tek ilgilendi. Bu esnada duygusal anlar yaşandı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlarken Şehitlik anıtına Vali Düzgün ve Garnizon Komutan vekili çelenk bıraktı. Vali Düzgün anı defterini doldurmayı da ihmal etmedi.

Vali Orhan Düzgün, Türk milletinin her zorluğun üstesinden geldiğini belirterek, Geçmişten bugüne şehitlerimizden aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve beraberlik içerisinde varlığımızı sürdürmekteyiz. Çanakkale deniz zaferinin 100. yılını andığımız bu sene hepimiz vatan sevgisinin ve fedakârlığın bağımsızlığın ve özgürlüğün önemini anlıyor Türk milletinin tarih boyunca birlik ve beraberliği ile her zorluğun üstesinden geldiğini bir kez daha görüyoruz. Kanının rengini bayrağımıza vermiş aziz canını vatanı uğruna feda etmiş olan değerli şehitlerimiz yüce değerlerimizin korunması savunulması ve ilelebet yaşatılması bizlerin en şerefli görevidir. Bugünde toprak bütünlüğümüz huzur ve güvenliğimiz için azim ve kararlılıkla mücadele edeceğimizi sizlerin emanetini korumak için gerektiğinde canlarımızı feda etmekten çekinmeyeceğimizi başta Türkiye cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve siz aziz şehitlerimizin huzurunda ifade ediyoruz. Ruhlarınız şad mekânlarınız cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz da, Çanakkale'de ki milli ruh, İstiklal Savaşı'nda da devam etmiş ve bütün imkânsızlıklara rağmen Türk Milleti düşmanı vatanından kovmuş ve hürriyetinden asla taviz vermemiştir. Bütün bunlar elbette ki birlik ve beraberlik neticesinde gerçekleşebilmiştir” diye konuştu.

Ali Yavuz'un konuştuğu sırada ayrıca tören mangasında bulunan bir asker baygınlık geçirdi. Bir anda yere yığılan askere ilk müdahaleyi diğer asker arkadaşları yaptı. Tansiyonun düşmesi nedeniyle baygınlık geçiren asker bir süre yerde yattı. Medya mensuplarının askerin yanına yaklaşmasına izin verilmezken, askerin ayaklarını kaldırıp bir süre yattı. Kendine gelen asker, arkadaşlarının yardımı ile tören alanının arka tarafından dışarı çıkarıldı.

Programın sonunda Vali Orhan Düzgün ve beraberindeki protokol şehitlerin mezarlarına karanfil bırakarak, yakınlarına başsağlığı diledi.

 

 

Konuşmasını tamamladıktan sonra şehit aileleri ile birlikte, şehitlerin mezarlarına giden Düzgün, dua ederek mezarlarına karanfil bıraktı.

Haber: Berna Utaş Utangan

 



Anahtar Kelimeler: ŞEHİTLİKTE BAYILDI!