Şehitler için 17 bin kilometre motor kullanacak

28.06.2016 16:03:57

´Güneşin batmadığı yer´ olarak nitelendirilen Nordkapp´a gitmek için gün sayan Kayserili motosiklet tutkunu Mustafa Özdemir: Türk bayrağını şehitler için Nordkapp´da dalgalandıracağını söyledi. Özdemir, yolculuğun 17 bin kilometre bulacağını, 27 ülkeye gi

Gezi öncesinde Kayseri Pars Chopper Motorsiklet Grubu Özdemir´e destek vermek için Kayseri Meydan´ında toplandı. Motosikletçi Özdemir yolculuk hakkında bilgi verdi, ?Motosiklet ile tanışmam 2010 yılında başladı. 6 yıldır motosiklet kullanıyorum. Daha önce 41 ülkeyi gezmiş bir gezgin olarak motosiklet ile nasıl bir gezi düzenlerim diye düşünürken dünyadaki tüm motosikletçilerin hayali ve güneşin batmadığı yer olarak bilinen Avrupa´nın en kuzey noktası Nordkapp´a gitmeyi planladım ve projelendirmek için çalışma başlattım. Bu gezimiz toplamda 27 ülkeyi kapsayacak. Yunanistan´dan başlayacak Sofya üzerinden ülkemize tekrardan giriş yapacağım. Bu rota yaklaşık 40 gün sürecek ve 17 bin kilometreyi kapsayacak. Hayırlı gidip gelmem nasip olur. Bu gezi Kayseri´den de bir ilk olacak. Kayseri´de ki büyüklerimizin gezimiz için maddi ve manevi olarak bizleri desteklemesini rica ediyorum. Esas amacımız bunun bir farkındalığını oluşturmaktır.? ifadelerini kullandı.

/resimler/2016-6/28/1605217484649.jpg

 

Özdemir ayrıca, yolculuk boyunca ´www.bidunyamotoyol.com´ adresi üzerinden anılarını paylaşacağını ve merak eden vatandaşların bu internet sitesinden kendisini takip edebileceklerini sözlerine ekledi. Mustafa Özdemir 7 Temmuz´da  Kayseri Şehitliğinden başlayacağı yolcuğunda başlayacağını belirtti.

Haber: İrem Arabacılar