ŞEHİT FURKAN DOĞAN`A ANMA

1.06.2015 09:37:05

İsrail`in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıda hayatını kaybederek şehit düşenlerden Furkan Doğan, memleketi Talas`ın Reşadiye Mahallesi`nde düzenlenen programla anıldı.

 

 

Talas Belediyesi tarafından yaptırılarak hizmete sunulan Furkan Doğan Kültür Merkezi önünde gerçekleşen programda baba Ahmet Doğan, İstanbul`da düzenlenen Mavi Marmara anma programına katıldığı için yer alamadı. Programa Furkan Doğan`ın dedesi Mustafa Doğan, Talas Belediye Başkan Yardımcıları Ali Rıza Karakullukçu, Ahmet Yalçın ve İlker Sülev`in yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekili Adayları Kemal Tekden ve Havva Talay Çalış, AK Parti İlçe Başkanı Ragıp Dost, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan, İlçe Müftüsü Turgut Erhan, belediye meclis üyeleri ile mahalleli katıldı.

Program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra konuşan İlçe Müftüsü Turgut Erhan, Furkan Doğan`ın akide kardeşliği çerçevesinde hareket edip cennetle müjdelenen insanlar arasında yer aldığını belirterek, "Her şeyini feda eden insanlar Allah`ın yeryüzünde istediği ve ahrette cennet hazırladığı insanlardır. İşte Furkan Doğan kardeşimiz, bu kardeşlik duygusu içinde Mavi Marmara gemisinde bulunmuş ve İsrail`in saldırısı sonucu şehadet şerbetini içmiştir. Bugün onunla beraber şehadet şerbetine içen kardeşlerimize Fatihalar gönderirken, Miraç hadisesinin gerçekleştiği o kutsal toprakları hiçbir zaman unutmamamız gerektiğini belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından eller Furkan Doğan ve diğer şehitlere dua için kalkarken, programa katılanlara yemek ikram edildi.

Furkan`ın dedesi Mustafa Doğan, torununun şehit düşmesinin ardından iki kez felç geçirdiğini hatırlatarak, "Ama şimdi şükür konuşabiliyorum ve zor da olsa yürüyebiliyorum. Allah şehitlerimize rahmet eylesin" dedi.

Reşadiye Mahalle Muhtarı Mustafa Kapçı ise, "Filistin`deki kardeşlerimizin acısını paylaşmak için yola çıkan Furkan, bizim için büyük bir nimettir. Reşadiye için onur kaynağıdır. Allah ondan razı olsun" ifadelerini kullandı.  

 



Anahtar Kelimeler: ŞEHİT FURKAN DOĞAN`A ANMA