ŞEHİT OLMAK İSTİYORUM!

20.08.2015 10:48:30

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Benim amacım Allah nasip ederse şehit olmaktır" dedi.

 

Bakan Yıldız, oğlunun askerliğini bedelli olarak yaptığına ilişkin haberleri kesin bir dille reddederken, şehitlik kavramı ile de ilgili ilginç açıklamalar yaptı.

Bakan Yıldız, bölgede meydana gelen olayları değerlendirirken, "Terör olaylarını enerji sektörüyle alakalı, Kürt kardeşlerimizin aldığı hizmeti ciddi olarak aksattı. Boru hattı son 7 yılda 22 kez  bombalandı PKK tarafından. Bu durum, 500 milyon doların daha üzerinde bir bilanço oluşturdu" dedi.

?BEDELLİ İDDİALARI İFTİRA?

Yıldız, "İnsanın iç muhasebesi, Allah´la arasındaki bir konudur. Benim amacım Allah nasip ederse şehit olmaktır. Bunu açıkça söylüyorum. Dinim milletim vatanım için..." dedi. Bakan Yıldız, oğluna yönelik bedeli askerlik iddiaları ile ilgili ?Bedelli iddiaları tamamen iftira. Okulları yeni bitti, askerlik yapmadılar. Zamanı gelince yapacaklar? diye konuştu.

HDP ve paralel yapı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yıldız açıklamasını şu şekilde sürdürdü: ?HDP´ ye sırf paralel yapı nedeniyle oy veren emniyet ve yargı mensuplarının eline kan bulaşmıştır dedi. Bir bahçede 93 el bombası ihbarı aldık diye gidildiğinde savcı ?ya yoksa´ diyebiliyorsa bu yapıyı iyi görmek lazım. Savcı ?Ya yoksa neden vatandaşı rahatsız edeceğiz´ diyor. Paralel yapının herhangi bir partiyi tercih etmesi son derece tabi ve normaldir ama bugün HDP´ye yalnız bu gerekçeyle oy veren emniyet yargı içinde oy veren birinin vebali sadece oy vermek değil.?

HDP´ ye sırf Paralel yapı nedeniyle oy veren emniyet ve yargı mensuplarının eline kan bulaştığını belirten Yıldız, ? Bir polis lojmanından polisleri şehit eden PKK´ya yüzde 62 oy çıkıyorsa bu demokrasi değil arkadaşlar. Bir emniyet mensubunun HDP´ ye oy vermesi demokrasi değildir. Terörün olmaması adına devlet her tür müzakereyi yapar. Silahların gömülmesi ile alakalı konuda devlet müzakeresini yapar. Bu müzakereyi bir suç unsuru gibi göstermek doğru bir yaklaşım değil? dedi.

CHP´nin ve MHP´nin de PKK´ya evet demediğini ifade eden Yıldız, ?CHP PKK´ya evet diyor mu? Hayır. MHP diyor mu? Hayır. 7 Haziran´da çifte muhasebe yapan ve takiye yapan en önemli parti HDP´dir. Bir yandan şirinlik yaparak bir şeyler anlatmaya çalışmışlardır. Bu yalnızca parti seçimiyle alakalı bir durum değildir. Biz kimsenin hür ve özgür iradesine bir cümle kullanmayız ama terörün mazur görülmesi için tevazu içinde davranmayız" şeklinde konuştu.  (Haber Merkezi)

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: ŞEHİT OLMAK İSTİYORUM