Şehit Bedirhan´ın babasına askerlerinden sürpriz

13.10.2018 11:04:14

Kayseri İl Jandarma Komutanlığında askerlik yapan kısa dönem erler yemin töreninde PKK´lı teröristlerinin yola döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Nurcan Karakaya ve bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya´yı unutmadı.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığında askerlik yapan kısa dönem erler yemin töreninde PKK´lı teröristlerinin yola döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Nurcan Karakaya ve bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya´yo unutmadı. Yemin töreninin sonunda şehit anne ve bebeğinin fotoğrafının bulunduğu pankartı açan askerler duygusal anlar yaşattı.Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde 31 Temmuz günü PKK´lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Astsubay Üstçavuş Serkan Karakaya´nın eşi Nurcan Karakaya ve 10 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya şehit oldu. Anne ve bebeğin cenazesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da katıldığı törenle Sivas´ın Şarkışla ilçesinde şehitler mezarlığında yan yana toprağa verildi. 
PKK´lı teröristlerin saldırısında hem eşini hem de 10 aylık oğlununu şehit veren Astsubay Üstçavuş Serkan Karakaya görev yaptığı Hakkari´den tayin olarak Kurban Bayramı sonrası Kayseri İl Jandarma Komutanlığında göreve başladı. Karakaya´nın görev yaptığı birlikte 372´nci kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi. Yemin eden askerler törenin sonunda komutanlarına sürpriz yaptı. Şehit anne ve bebeğinin fotoğrafının olduğu pankartı açan askerler ´Nurcan anne ve Bedirhan bebek ruhun şad olsun´ diyerek duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.