SEÇİME 5 KALA

15.08.2015 11:49:03

-Erken genel seçimin, ?en büyük olasılık? noktasına ulaşması, Kayseri´de siyasi hareketliliğe yol açtı. Partilerde daha şimdiden yeni listeler üzerine yorumlar yapılmaya başlandı bile?

 

 

 

  7 Haziran Milletvekilliği Genel seçimleri sonrası, hükümetin bir türlü kurulamaması ve siyasi partilerin koalisyon ortak noktasında buluşamamasının ardından belirsizlik zirve yaptı. AK Parti-CHP koalisyon görüşmelerinin, olumsuzlukla sonuçlanmasının ardından, erken seçim gündemin ana maddesi oldu.

  Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Anayasa´nın 116. Maddesine göre hükümet kurulması için görev verdikten 45 gün sonra hükümet kurulamadığında ülkeyi yeniden seçime götürme yetkisine sahip.

  Yaşanan gelişmelerin ardından, tüm siyasi partiler erken genel seçim için düğmeye basarken, il teşkilatlarına ?Hazır olun? talimatını çoktan verdi bile. Erken seçimin yüzde 99 kaçınılmaz hale geldiği konusunda tüm siyasi çevreler görüş birliği içindeyken, daha şimdiden milletvekili aday adaylığı için iştahı kabaranlar, harekete geçti bile.

  Kayseri´de özellikle AK Parti ve MHP´de yeniden seçim öncesinde ince hesaplar yapılıyor. Olası bir erken seçimde AK Parti´de üç dönem engeline takılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sadık Yakut ve Mustafa Elitaş gibi isimlerin konumu, aday olup olmayacakları sıkça tartışılıyor ve 7 haziran listesinin değişmesi, büyük olasılık şeklinde değerlendiriliyor.

  Kayseri´de MHP adına da, ?Acaba liste değişir mi?? sorusu gündeme taşınıyor. 7 Haziran´da 3 vekili Meclis´e gönderen MHP´de, Yusuf Halaçoğlu´nun CHP´ye sarf ettiği sözlerin ardından Grup Başkan Vekilliği görevinden alınması, tartışmaları alevlendiriyor, ?Gidecek mi, kalacak mı? yorumlarını da beraberinde getiriyor?  CHP´de ise Çetin Arık´ın yerinin garanti olduğu, ifade ediliyor.

  Yasal 45 günlük hükümet kurma süresinin dolmasına 9 günlük süre kalmışken, Kayseri erken genel seçime odaklanmış vaziyette. Seçime 5 kala, gündem siyasi partilerin listelerine kadar mesafe katettiyse, Kayseri´yi sıcaktan daha sıcak günler bekliyor. (Bedir Kulay)

 

 



Anahtar Kelimeler: SEÇİME KALA