Scientix Projesi Kapsamında STEAM Çalıştayı Düzenlendi

6.11.2017 14:11:41

Avrupa´da fen ve matematik öğretiminde sorgulama temelli eğitimi yaygınlaştırmayı amaçlayan Scientix projesi kapsamıda STEAM çalıştayı düzenlendi.

Osman Düşüngel Mesleki Eğitim Merkezinde 31 Ekim-2 Kasım 2017 tarihleri arasında Scientix STEAM çalıştayının açılışına Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Scientix Proje Ekibinden Dr. Tunç Erdal Akdur, Esra Kayış, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sezai Çamdalı, Şube Müdürü Nurettin Şahin, ArGe ekibi öğretmenleri ile ortaokul, lise ve meslek liselerinde görev yapan fen bilgisi, fen ve teknoloji, fizik, kimya, biyoloji ve matematik branşları ile elektrik-elektronik, bilişim, mobilya-iç mekan tasarımı ve makine-metal teknolojisi alan öğretmenlerinden toplam 50 kişi katıldı.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sezai Çamdalı´nın çalıştayda yaptığı konuşmada, farklı okullarda ve farklı branşlardan katılan öğretmenlerin STEAM çalıştayı sayesinde öğrencilerine fen, teknoloji, mühendislik, matematik alanlarında öğrendikleri bilgilerini bir arada kullanabilme, problem çözme, buluş yapabilme ve ürün geliştirme gibi öz yeterliliklerini geliştirmelerine katkı sağlayacaklarını ifade etti. Çamdalı ?Uluslar arası yapılan PISA ve TIMS gibi problem çözme ve üst düzey düşünme becerilerini ölçen sınavlarda öğrencilerin başarılı olması için bilimsel düşünme becerilerin gelişmesi ve uygulamaya yönelik çalışmaları öğretmenlerin açacakları ufuklarla mümkün olabilecektir. Bundan dolayı öğretmenlerimizin çalışmalarına güvenimiz tamdır.? dedi.
Açılışın ardından program, çalıştaya katılan öğretmenlerin daha önceden hazırlamış oldukları STEAM materyallerinin tanıtımıyla devam etti. Program Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Scientix Proje Ekibinin Scientix Portalı´nın tanıtım sunumuyla devam etti.
Kapanış toplantısına katılan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Malkoçoğlu, ?İlimizde öğretmenlerin eğitim alabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için STEAMMAKER Eğitim Merkezine sahibiz. Bu çalıştaya katılmak isteyen öğretmenler içerisinden seçilen bu 50 öğretmen arkadaşımız çok şanslı. Bundan dolayı bu arkadaşlarımızın okullarında STEAM projeleri geliştirmelerini, eğitim-öğretime dahil etmelerini ve öğrencilerin disiplinlerarası öğrenme becerilerini geliştirmelerinde öncülük yapmalarını bekliyorum. 3 gün içerisinde geliştirdiğiniz projeler bunu yapabileceğinizin göstergesi niteliğindedir. Başarılarınızın devamını diliyorum. Bu kapsamda bütün öğretmenlerimiz için hizmetiçi eğitim olarak STEM Temel Eğitimi, STEM İleri Seviye Eğitimi ve STEM Eğitici Eğitimleri yıl boyunca devam edecektir.? dedi.
Bütün katılımcılara Scientix Katılım Sertifikası takdim edilerek çalıştay sona erdi.