SAYDI, SAYDIRDI!

28.04.2015 10:51:07

OSB seçimlerinde başkanı adayı olan Tahir Nursaçan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ı kendi aleyhine taraf olmakla suçladı.

 

NURSAÇAN AĞIR KONUŞTU!

 

4 Mayıs'ta yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Genel Kurulu'nda başkan adayı olan İşadamı Tahir Nursaçan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ'ı ziyaret etti. Yenilikçi bir kadro olduklarını belirten Tahir Nursaçan, konuşmasında sık sık ‘biz' vurgusu yaptı. Ardından ise gündemi sarsacak iddialarda bulundu.

BAŞKANLAR TARAF OLDU!

 

Tahir Nursaçan, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ticaret Odası Başkanı'nın kendi aleyhinde taraf olduklarını belirtti. Nursaçan taraf olmanın yanlış olduğunu söyleyerek, Birileri soruyor bize, ‘OSB'de ne var ki Büyükşehir Belediye başkanı buraya çıktı?' Bu işten şehir zarar görecek. Ticaret odası başkanlığı size yetmedi mi kardeşim? Niye siz o tarafa geçtiniz” dedi.

 

SAYDI, SAYDIRDI!

 

OSB seçimlerinde başkanı adayı olan Tahir Nursaçan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ı kendi aleyhine taraf olmakla suçladı.

 

 

Kayserili işini bilir lafının kendilerini çok yıprattığını söyleyen Nursaçan, Biz yenilikçi bir ekip olarak OSB seçimleri için yola çıktık. Kayseri'de iyi bir değişim hareketi yapacağız. OSB'nin taze kana ihtiyacı var. Sektörler arasında kümeleme faaliyetleri yapacağı. Ben değil biz olacağız.  İhracatı artırma noktasında gayret edeceğiz. Bizim sevdamız kayseri. Bizim sevdamızda o ya da bu yok, biz var. Bizler el ele verip Kayseri'yi bugün istediği noktaya getireceğiz. 5. Teşvik konusunda bizler derdimizi anlatacağız” diye konuştu.

 

Görevi yiğit insanlar devralsın!

 

Nursaçan, OSB Başkanlığı'nın kendisine 6 yıldır teklif edildiğini belirterek, Biz kimse hakkında bir şey söylemek istemiyoruz. Kayseri kamuoyu bunu görüyor. Bizim bu yola çıkmamızın da sebebi budur. Kayseri kamuoyunda da bu algı oluşmuştur. Şunun söylerken Kayserili hemşerilerimden çok özür diliyorum. Oturduğumuz sohbetlerde bu teklif bana 6 yıldır yapılıyor. Her seçim döneminde bu bana söyleniyor. Ben tabi onlara şükran borçluyum. Ben bu davada aday olmayı düşünen en son kişi noktasındaydım. Ama baktım ki bir ihtiyaç var. Sivil toplum kuruluşları bir nöbettir. Burası hizmet yedirdi. Daha önceki büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Kayseri OSB'nin kurulmasında emeği geçen insanlar var. Ama hep samimiyetle toplum kucaklanmıştır. Şimdi kayseri için idare nedir? 6 dönem görev yapmışınız. Allah razı olsun. Zamanı geldiğinde bu göreve talip olacak yiğit insanlar var” dedi. 

Başkanları taraf oldu!

 

Nursaçan konuşması esnasında Büyükşehir ve Ticaret odası Başkanları'nın, mevcut OSB başkanı Ahmet Hasyüncü lehine taraf olduklarını ifade ederek, Ben Endonezya'nın Kayseri fahri konsolosuyum. Aziz dava arkadaşlarım benim rozetimi çıkarttırdılar. Ben söylemekte istemiyorum ama Büyükşehir Belediye Başkanı taraf olmuştur. Ticaret Odası Başkanı taraf olmuştur. Buralar gelici geçici. Hepimiz bu memleketin evladıyız. Ben şimdi bu seçimde taraf olan Büyükşehir Belediye Başkanıma ne diyeceğim? Ticaret odası başkanıma ne diyeceğim? Bu işleri bu kadar büyütmemek lazım. Birileri soruyor bize, ‘OSB'de ne var ki Büyükşehir Belediye başkanı buraya çıktı?' Bu işten şehir zarar görecek. Ticaret odası başkanlığı size yetmedi mi kardeşim? Niye siz o tarafa geçtiniz. Tarafgillik olur mu?” diye sordu.

Babam kimseden benim için oy istemez”

 

Nursaçan babası,  Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan'ın kimseden kendisi için oy istemeyeceğini de vurgulayarak, Ben seçime girdim. Bu seçimde kimse babamı bulamaz. Necmettin Nursaçan bu milletin, herkesin hocasıdır. Oğlu için kimseden bir oy istememiştir, istemez de. Biz onu yapmayız. Kazansak da, kaybetsek de hayırlısını diliyoruz. Ama arife tarif gerekmez. Bizim ecdadımızı herkes biliyor. Onları da herkes biliyor. Onlar da bu şehre hizmet etmişlerdir. Ama artık Kayseri'de bir değişim hareketi başlıyor” ifadelerinde bulundu.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ da yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 "Organize Sanayi Bölgesi Kayseri`nin kalbidir. Kavgasız, gürültüsüz bir seçim dönemi geçirmenizi diliyorum.”

Konuşmaların ardında, Tahir Nursaçan, Metin Kösedağ'a Kayseri'nin mobilya sektörüne ait ihracat rakamları ile dünyadaki ithalat ve ihracat miktarları hakkında bilgi verdi.

(Haber: Dilek Bolat)

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: SAYDI SAYDIRDI!