"SAVAŞACAĞI"

3.03.2015 10:31:56

Maya Göz Hastanesi kurucularından da olan Göz doktoru Ziya Alp Köse 7 Haziran'da yapılacak seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Maya Göz Hastanesi kurucularından da olan Göz doktoru Ziya Alp Köse 7 Haziran'da yapılacak seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. İl Başkanı Mustafa Ayan'ın da Başımızın üzerinde yeri var” dediği Ziya Alp Köse CHP'den kontenjan adaylığı için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

 

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, aday adaylarını kesinleştiğini açıklayarak, Aday adaylarımızdan birisi şu an burada. Rahmetli Baki Ersoy'un oğlu. Kayseri adına, Cumhuriyet Halk Partisi adına bu işe çıktı. Başımızın üzerinde yeri var. Kendisi bizim kalitemizi ve çıtamızı yükseltti. İçimizde bakanlık yapabilecek arkadaşlarımızdan bir tanesi. Bizim yüreğimiz çok geniş” diye konuştu.

 

Sözlerine Yaşar Kemal'i anarak başlayan Op. Dr. Ziya Alp Köse, 1971 Kayseri doğumluyum. Orta, lise ve üniversite eğitimimi Kayseri'de tamamladım. Üniversiteyi Erciyes üniversitesi Tıp Fakiltesi'nde okudum. Ardından ihtisasımı yine Erciyes Üniversitesi'nde Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda yaptım. Kurucu üyeliğini de yaptığım Maya Göz Hastanesi'nde görev yapmaktayım” şeklinde konuştu.

 

Köse neden CHP'yi tercih ettiğini ise şu şekilde anlattı:

CHP bana baba, dede ve Gazi Mustafa Kemal'in yadigârıdır.  CHP Cumhuriyet'in temel ilkelerini savunan tek partidir. Maalesef Cumhuriyet'in temel ilkeleri gün geçtikçe birer birer aramızdan ayrılmaktadır. CHP çatısı altında bu yılmaz ilkeler bugüne kadar savunulmaktadır. CHP eşitliğin, demokrasinin partisidir. CHP insanlar için adalet, sosyal yaşam getiren bir partidir. Eğitim ve sağlıkta sosyal devlet anlayışını yürüten partidir CHP. Özellikle bugünlerde, 80 dönemlerindeki faşist dönemleri andıran İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nda bize dayatılmak istenen ve bu şekilde halkımızda meydana gelecek ayaklanmaları engellemek için bize diktaları reddeden, bunların haksız yaklaşımlarıyla savaşan bir partidir CHP. Bu nedenle bu değerleri kanımın son damlasına kadar savaşarak savunacağım.”



Anahtar Kelimeler: "SAVAŞACAĞI"