SARSICI İDDİA!

11.03.2015 10:02:06

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, gündemi değiştirdi. Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk yaptığı iddiasıyla ilişiği kesilen ve yargılama sonucu cezaevinde yatan Hacı Ali Hamurcu'nun, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi açıkladı.

 

 Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, gündeme gündemi sarsan açıklamaların altına imza attı.

 TV 1 ekranlarında yayınlanan Doğan Havur'un moderatörlüğünü yaptığı, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Metin Sönmez ile  gazeteci Ferhat Yağmur ve Erdinç Teğmen'in yer aldığı Birinci Gün programına konuk olan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yaptığı açıklamalar gündem değiştirdi.

   AK Parti milletvekili aday adayı Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ve cezaevinde yatan Hacı Ali Hamurcu'nun, Cumhuriyet Halk Partililer tarafından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na götürülerek pazarlık yapıldığı iddia edildi. Özhaseki, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapılan bu görüşmede Hacı Ali Hamurcu'ya, Bizim istediklerimizi söyle, sana ne istiyorsan vereceğiz” dediğini öne sürdü. Özhaseki, bunun bir iddia olmadığını, Hamurcu'nun kendi el yazısıyla bunu mahkemeye sunduğunu söyledi.

   JİTEM beni öldürecek”

Geçtiğimiz günlerde Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele (JİTEM)'in kendisini öldürmeyi planladığını açıklamasının ardından programda bu konunun detayına girildi. Özhaseki, dönemin komutanıyla konuştuğunu ifade ederek, Sana bir şey olmayacak. Dert etme” dediğini kaydetti. Komutanın isminin sorulmasının üzerine, Program çıkışı söylerim, herkesin bildiği bir isim. Bana suikast düzenlemek isteyen kişi şu anda faili meçhul 9 ayrı cinayetten cezaevinde. Bu suikastın tapeleri ortaya çıkınca, bunu gerçekten isteyen kişiler aramızda şaka yaptık dediler. Ama öğrendik ki beni bir şehit cenazesinde vuracaklarmış” dedi.

   Çarpıcı Proje

Özhaseki yöneltilen soru üzerine milletvekili seçilip meclise gitmesi durumunda cebindeki ilk projenin Turizm Hattı Demir Yolu olduğunu belirtti. Bu projeyi devletin cebinden tek kuruş çıkmadan, yap, işlet, devret modelinde gerçekleştireceğini açıkladı. İstanbul'da yaşayan Kayserili iş adamlarıyla görüşmelerin tamamlandığını, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Hacı Bektaş ve Kayseri'yi birbirine bağlayan hattın hayata geçmesi için iş adamlarının bütçeyi belirlediğini, devletin kesesinden tek kuruş çıkmadan bunun gerçekleşeceğini kaydetti.

Haber: Ayşenur Sarıkaya

 



Anahtar Kelimeler: SARSICI İDDİA!