SARIZ´DA PARKLAR YENİLENİYOR?

7.07.2015 10:12:14

Sarız Belediyesi İlçe´de peyzajı bozulan ve kullanışsız hale gelen parklarda başlattığı kapsamlı yenileme ve bakım çalışmalarını sürdürüyor. Çarşı merkezi ve mahallelerdeki Parkları yepyeni bir görünüme kavuşturan belediye ekipleri son olarak Çarşı merk

 

Baştan sona yenileniyor-

Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu´ nun direktifleriyle harekete geçen  Fen İşleri Müdürlüğü´ne bağlı ekipler toplam 10  bin  metrekarelik alanı kapsayan parklarda kapsamlı bir bakım ve yenileme çalışmasına girişti. Parklarda yürütülen düzenlemeler kapsamında mevcut yeşil alanlar mevsime uygun ağaç ve çiçeklerle renklendirilirken, yeni yürüyüş yolları, spor ve oyun alanları yapılarak parklar daha kullanışlı hale getirildi.

Vatandaşlar  yararlanıyor-

Vatandaşların parklardan en iyi şekilde yararlanabilmesi için yürüyüş yolları çoğaltılacak ve çocuk oyun aletleri yenilendi.

Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu, yaptığı açıklamada, İlçe´de peyzajını bozan ve kullanışsız hale gelen parklarda başlattıkları kapsamlı yenileme ve bakım çalışmalarını sürdürdüklerini, belirtti.Eroğlu şunları söyledi,?İlçenin park ve spor alanları, tarım ve hayvancılık ile bölgenin parlayan yıldızı olması yönünde çalışmalarımız var. Mevcut park alanlarının bakım ve onarımlarının yapılmasının  yanında yeni park alanlarının 2015-2016 yılları arasında tamamlamaya çalışacağız  ve ilçede yaşayan vatandaşları hizmetine sunacağız? dedi.

 Tertemiz olacak-

Yepyeni bir çehre kazanacak olan parklar arasında yer alan bazı parklarda ise  özellikle çocukların özgürce oyun oynayabileceği bir alan inşa edilecek. Kurulacak alanda çocuklar oyun oynamanın tadını güven içinde doyasıya çıkaracak. Yenileme çalışmaları kapsamında bazı parklar da  aydınlatma sistemleri komple değiştirilirken otomatik sulama ve damlama sistemine geçilerek zaman ve su tasarrufu sağlanacak.  Başlatılan hummalı çalışmalar sonunda İlçe halkının nefes aldığı  ilçe merkezinde yeralan park yepyeni bir görünümle bölge halkına hizmet verecek. Öte yandan Sarız  Belediyesi parklara çıkan sokakları da unutmadı. Bölgede kapsamlı bir çevre düzenlemesine girişen ekipler park yenilemelerine paralel olarak sokakları da yenileme çalışmaları yapıyor.

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: SARIZ PARKLAR YENİLENİYOR