SARIZ, TOKİ KONUTLARI YÜKSELİYOR

24.05.2017 09:42:18

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından Kayseri´nin Sarız ilçesine yerel mimaride 110 konut inşası yapımı hızla yükseliyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından Kayseri´nin Sarız ilçesine yerel mimaride 110 konut inşası yapımı hızla yükseliyor.27 Haziran 2016 yılında yapılan ihale kapsamında temeli atılan ve inşaatı yükselen TOKİ konutlarında ayrıca ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesinde yapılacak.

Sarız ilçesi Bahçeli Mahallesi´nde uygulamaya konulan proje kapsamında, inşaatı devam eden konutlar +3 kat yüksekliğinde olacak. 2+1 ve 3+1 planında tasarlanan konutların 78´i 2+1 planında 32´si ise 3+1 planında yapılıyor.

Konutların tasarımında geleneksel konutlarda yer alan mimari proje, cephe anlayışının yansıtılmasına mümkün olduğunca özen gösteriliyor. Bu kapsamda yerel mimarlar de yer alan cephe elamanları, köşe süslemeleri ve taş kaplama gibi özellikler yer alıyor.

İlçe Merkezinde, İnşaatı devam eden TOKİ konutlarının yapım çalışmalarıyla ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu,?İlçemizde, ihtiyacımız olan konut açığını kapatmak için TOKİ ile yaptığımız ihale neticesinde, sosyal belediyeciliğin gereğini yaparak, vatandaşlarımızın ihtiyacı olan konutların yapımını tamamlayarak hak sahiplerine teslim edeceğiz? dedi.