SARIOĞLAN´DA YENİ ÇÖP KONTENYIRLARI DAĞITILDI

10.09.2015 12:03:43

Önce çöpler ve variller toplandı, sonra yenileri kondu

Sarıoğlan´ın örnek ve modern yerleşim merkezlerinden biri olması için, yenileme, düzenleme, projelerin hayata geçirilmesi devam ediyor.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız´ın, yerleşim merkezlerinde incelemeleri sırasında gördüğü, çöp varilleri, pis kokular ve çirkin görüntülerin ortadan kaldırılması için ilçeye yeni ve modern çöp konteynırları getirildi. Belediye ekipleri, garaja indirilen çöp kontenyırlarını, planlanan çerçevede tüm mahallelerin merkezinden başlayarak değiştirmeye başladı. Daha önce  bazı yerleşim merkezlerine getirilerek kullanılan çöp konteynırları da, çürüdüğü, aktığı, aşırı koktuğu için yenileri ile değiştirildi.

Değiştirme öncesinde belediye ekipleri içi ve çevresinde çöp bulunan varillerdeki atıkları aldı, daha sonra varilleri yeni modern çöp konteynırları ile değiştirdi. Bu değişim sırasında mahalle muhtarları, bazı kontenyırların yerlerinin de daha uygun olan yerlere konmasını talep etti.

Bugüne kadar çöp kutusu olarak kullanılan varillerin hem çirkin görüntü oluşturduğu, pis kokunun yanı sıra haşere ürettiğini belirten Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ?Yeni çöp konteynırları ile bu sorun ortadan kalkacak. Tek isteğimiz, vatandaşlarımızında çöplerini konteynırlara attıktan sonra kapaklarını kapatmaları ve atıkları kutuların dışına atarak çevre kirliliğine neden olmamalarıdır. Herkesin çevre temizliği konusunda bizlere ve ekiplerimize yardımcı olmasıdır? dedi.