Sarıoğlan´da şükür kurbanı!

30.07.2016 10:35:13

Kayseri´nin Sarıoğlan ilçe Belediyesi, FETÖ/PDY Terör Örgütünün 15 Temmuz darbe kalkışmasının başarısızlığa uğraması nedeniyle ?şükür kurbanı´ kesti.


Sarıoğlan ilçe Hükümet Konağı önündeki şükür kurbanı kesim törenine, ilçe kaymakamı Hasan Doğan, Garnizon Komutan vekili Eyüp Budak, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, ilçe Emniyet Amiri Adnan Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Mahmut Akıncı, AK Parti ilçe başkanı Ahmet Cerit, hakim Funda Ateş, belediye meclis üyeleri, bazı protokol üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Daha sonra ilçe Müftüsü Necmettin Saydan, şükür duası yaptırarak kurbanın kesimi gerçekleştirildi.
15 Temmuz Kalkışmasının, Türkiye´nin Cumhuriyet tarihi boyunca gördüğü en alçak girişim olduğunu belirten Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, darbe girişiminde Türkiye´nin uçurumdan dönmesi adına şükür göstermek için kurban kestirdiklerine dikkat çekti, şunları söyledi.
?Milli iradeye sahip çıktık. Hain planlara teslim olmadık. Vatandaşlarımız partiler üstün birlik ve beraberlik sergilediler ve sergilemeye devam ediyorlar. Milletimizin ve devletimizin gösterdiği iradeyle; nereden emir aldıkları belli olan vatan hainleri ve o alçakça emri veren şer odağı kendi bataklıklarında boğulacaktır. Millet ve devlet bir oldukça hiçbir hain amacına ulaşamaz. Darbe girişimdeki hainlere milletimiz gereken darbeyi indirmiştir. Bundan sonra da devletimizin ilgili kurumları en ağır şekilde cezalandıracaktır. Türkiye Cumhuriyeti´ni hafife alanlar, daha Türk milletini dahi tanımaktan acizdir. Yaptıkları alçak girişimle bu ülkenin milli iradesinin temsilcilerini sindirebileceklerini zannettiler. Ancak, başta cumhurun başı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, hükümetimiz, devletimizin kurumları, medyamız, iktidarı ve muhalefeti ile siyasetçilerimiz ve tabii ki aziz milletimiz dimdik ayakta durarak hainlere hep birlikte karşı çıktık? diye konuştu.
Başkan Yıldız, kesilen kurban eti ile pilav pişirilerek, ayran ile halka dağıtılacağını da sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Sarıoğlan şükür kurbanı