SARIOĞLAN´A KIRGIZ GELİN..

25.03.2016 09:35:21

Türkiye´de yabancı evlilikler giderek artıyor. Son olarak Sarıoğlan´a Kırgızistanlı piyanist Cholpan Djumanova (34)gelin geldi. Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız genç çiftleri kutladı.

 

 

Sarıoğlan´ın Alamettin mahallesinde yaşayan Seyit Arslan (34), Türk inşaat firmalarında çalışmak için Beyaz Rusya´ya gitti. Yaklaşık 5 yıl önce inşaatlarda çalışan Seyit Arslan, arkadaşları ile gece eğlence merkezine gitti. Burada gördüğü piyanist  Cholpan Djumanova´yı gördü.  Daha sonraki günlerde ise arkadaş oldu. Cholpan´ın kaldığı yere gelmesinden sonra kızın ailesi ile tanışarak karşılıklı gidip-gelmelerini sıklaştırdı. Bir süre önce ise ailesi ile tanıştırmak için Alamettin´e getirdiği Cholpan ile evlenmeye karar verdi.

Sarıoğlan Belediyesine başvuran çiftin nikahını  Çetin Tosun kıydı. ?Seyit Arslan´ı kocalığa kabul ediyor musun?´ sorusuna iki kez ?evet´ diyen Cholpan, Türk adetlerindeki ?evde sözüm geçsin´ diye ?ayağa basma´ adetini de unutmadı. Nikah sonrası ?Aile cüzdanını´ alan çift balayına gitti.

Seyit Arslan, Kırgız gelin Chalpan ile beş yıldır arkadaşlık yaptığını belirterek ?Yediğimiz, içtiğimiz ayrı gitmiyordu. Evlenmeye karar verdik. Çok mutluyuz´ dedi. 



Anahtar Kelimeler: SARIOĞLAN KIRGIZ GELİN