Sarıoğlan kan verdi

30.07.2015 09:26:12

Bir damla kan hayat kurtarır´ sloganından hareket eden Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Kızılay´a sağlıklı olan herkesin kan bağışında bulunması için çağrıda bulundu.

 Belediye ile Cami arasındaki boşluğa getirilen Kızılay´ın mobil kan kamyonu ile aracına gelen Başkan Ali Osman Yıldız, burada kan veren herkese teşekkür etti. Kızılay´a çoğunluğu belediyeden yaklaşık 100 ünite kan bağışında bulunuldu.
Kan vermenin faydaları:
İnsan vücudunun temel yapı taşı olan kan hayati sıvımız olup vücut bunu eksildikçe üretir. Eğer vücutta bir kan eksikliği olursa vücut uyarılır ve yerini doldurmak için yeni kan üretimine başlar.
Kan vermenin faydaları nelerdir :
Kan verirseniz eğer vücut uyarılır ve temiz kan üretimine başlar hücreler yenilenir. bunun bir de psikolojik tarafı var tabi.. Kan verdiğinizde direnciniz artacaktır. Kanınızdaki yüksek yağ oranı düşer. Kalp krizi olasılıklarınız %90 oranında azalır.
Kan verebilmek için sağlık taramasından geçmek gerekmektedir. Çünkü eğer sağlıklı değilseniz kan vermek size faydadan çok zarar verebilir. Kişide yorgunluk stres yüksek tansiyon gibi durumlar meydana gelebilir. Diyabet hastaları kalp hastaları gibi ciddi rahatsızlıkları olan kişiler kan verme konusunda hassas olmalıdır. Çünkü bu hastaların vücutları kan üretimini sadece kendilerine yetebilecek kadar üretebilir. Bunun haricinde kan vermenin bir zarar yoktur.
Ülkemizde kan bağışı oranı oldukça düşük bunun için insanlarımızın bilinçlenip sağlıkları elverişli olduğu sürece düzenli olarak kan vermeye teşvik edilmelidir.

 



Anahtar Kelimeler: Sarıoğlan verdi