SARIBIYIK KAYSERİ´DE

17.03.2017 09:13:59

15.03.2017 Çarşamba günü Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, ilimizde bir dizi programlara katıldı.

Melikgazi İlçe Müftülüğü´nün Mart ayı personel toplantısına katıldı. Toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2017 - 2021 Stratejik Planını anlatan Strateji Geliştirme Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, ?Diyanet İşleri Başkanlığı olarak biz 2017-2021 Stratejik Planımıza son derece üst bir hedef belirledik. O hedef nedir? O hedef, İslam dini ile ilgili tüm alanlarda güvenilen ve evrensel anlamda dünya çapında referans alınan bir kurum olmak bizim temel vizyonumuzu oluşturuyor.  Bu hedefi gerçekleştirmek 126500 maneviyat ordusunun her bir ferdinin üzerine büyük bir sorumluluk yüklüyor. Biz Stratejik planımızda camiyi yeniden tanımlarken camiyi en ücradaki köyün, mahallenin, cuma camilerinin, büyük Selahattin camileri de olmak üzere camilerimizi sosyal hayatın merkezi olarak tanımladık. Camilerimiz sadece yetişkinlerin, erkeklerin,  belli yaşta insanların değil, çocukların, gençlerin, hanımların ve kızlarımızın rahatlıkla ulaşabilecekleri merkez haline dönüşmelidir. Camilerimiz mahallelerimizin eman merkezi haline dönüşmek durumundadır? dedi.

Toplantı sonrası Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi´ni ziyaret ederek Okul Müdürü Sıddık Kaya´dan okul hakkında bilgi aldı ve öğrencilere ?İslam ve Gençlik?  konulu konferans verdi. İslam´da gençliğin önemini vurgulayan Sarıbıyık, ?Her yerde gençlerimizle buluştuğumuzda bu bize ayrı bir sevinç ve gurur veriyor. Zira gençlik hiç şüphesiz bir toplumun en önemli geleceğinin garantisidir. Önemli düşünürlerimizden Nurettin Topçu, ?Bir milletin vechesi onun gençliğinde tecessüm eder.? derken işte bu gerçeğe vurgu yapıyor. Onun için bizim Türkiye´de gençlerimiz, gönül coğrafyasındaki gençlerimiz İslam´ın geleceği noktasında ümitle bakmamızın en önemli sonucudur.

 Daha sonra Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´ni ziyaret ederek İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt´dan İlahiyat Fakültesi hakkında bilgi aldı ve konferans salonuna geçerek Diyanet İşleri Başkanlığı´nın misyonu, vizyonu ve hedefleri hususunda bilgiler vererek öğrencileri Diyanet çatısı altında çalışmaya davet etti. Diyanet İşleri Başkanlığı´nın kendisini geliştirmiş insanlara ihtiyacı olduğunu belirten Sarıbıyık, ?Diyanet İşleri Başkanlığımızın insan kaynağını İlahiyat Fakültelerimiz ve İmam Hatip Liselerimiz oluşturuyor. Bugün itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığı´nın geldiği noktaya bakacak olursak 126.500 kişilik bir kadrosuyla artık dünya çapında 7 kıtada var olan hizmet götüren bir kuruma dönüştü. 2017-2021 Stratejik Planımıza son derece üst bir hedef belirledik. O hedef, İslam dini ile ilgili bütün alanlarda güvenilen ve evrensel anlamda dünya çapında referans alınan bir kurum olmaktır. Bu hedefi gerçekleştirme noktasında gerçekten çok iyi yetişmiş insan kalitesine ve insan kaynağına ihtiyacımız var. İşte bu insan kaynağı sizlersiniz. Bunun için kafanızdaki, düşüncenizdeki Diyanet algınızı değiştirmenizi istiyoruz? dedi.

İl Müftülüğümüz tarafından Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi´nde düzenlenen ?Öncü Sahabi Hanımlar? konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Strateji Geliştirme Başkanı Sayın Sarıbıyık, ?Eğer bir toplum inşa ediyorsanız ve o toplumun % 50´si hanımlardan oluşuyorsa o topluma hanım eli değmeden insan kalitesini yükseltmeniz mümkün değildir.? dedi. Daha sonra Hz. Hatice, Hz. Sümeyye, Hz. Esma binti Ebubekir, Hz. Âişebinti Ebubekir vb. öncü Sahabi hanımların hayatından örnekler veren Sayın Sarıbıyık, konuşmasına şöyle devam etti: ?Kendi evimizden, kendi yuvamızdan başlayarak mahallemizi eman mahallesi haline getirme noktasında Kur´an kurslarımızdan başlayarak çocuklarımızdan, gençlerimizden ve yavrularımızdan başlayarak yeniden silkinerek ayağa kalkmak durumundayız.  İslam dünyasının içinden geçtiği durumu hepiniz biliyoruz. Annelere, hanımlara ve kızlarımıza düşen vazife herkesten daha fazladır.   Çünkü toplumu inşa etme noktasında, evi ev yapma noktasında, mahalleyi eman mahallesi yapma noktasında kadınların gayretlerine herkesten daha fazla ihtiyacımız var. Artık dünyanın iyiliği için Türkiye´yi ayağa kaldırmanın, Türkiye´yi belki herkesin İslamifobya yönündeki çalışmalarına rağmen inadına barış, inadına iyilik, inadına Türkiye´nin öncülüğünde iyiliğe devam edeceğiz. Onun için işimiz zamanımızdan çoktur. Daha fazla gayret etmek, daha fazla hizmet etmek durumundayız. Bu sebeple hanımlarımıza bu ülkenin her şeyden çok fazla ihtiyacı vardır diye düşünüyorum? dedi. 

Konferans sonrası Strateji Geliştirme Başkanı Sarıbıyık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından başlatılan ?Halep´te İnsanlık Ölmesin?´ kampanyası kapsamında Kocasinan İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen ve hayırseverlerin yardımıyla toplanan un, çocuk kıyafeti, çocuk oyuncağı, muhtelif giysi ve su yüklü olan 3 Tır´ın uğurlama merasimine katıldı. Uğurlama töreninde bir konuşma yapan Sayın Sarıbıyık, ?kısa bir süre önce terörden arındırılmış o bölgeye gitmiş; Cerablus´da, Azez´de, Rayi´de, Türkmen Bareh´de ve Ahderen bölgesini karış karış gezmiş o bölge de vatanlarından, topraklarından, evlerinden uzaklaştırılan insanlar DAİŞ zulmü altında, din görüntüsü adı altında nasıl bir zulme uğradıklarını bizzat yerinde görmüş bir kardeşinizim. Batının her türlü İslamifobya hareketine rağmen bizim iyilik hareketimiz, marufu inşa etme hareketimiz elimizde var olanla, var olanı bir başkasıyla paylaşma hareketimiz devam edecektir.  Ben bu kampanyada hayrı olan tüm kardeşlerimin hayırlarını Cenab-ı Allah´ın kabul etmesini niyaz ediyorum.?dedi.

(Kurum Haberi)

 



Anahtar Kelimeler: KAYSERİ SARIBIYIK