SAPIK ŞOFÖR TUTUKLANDI!

3.03.2015 10:40:06

Kayseri'de son 3 gün içinde önce bir öğretmen sonra da bir servis şoförünün sapkınlığı gündeme bomba gibi düştü

Kayseri'de son üç günde içinde iki ayrı okulda, iki kız öğrencinin cinsel tacize uğraması gündeme bomba gibi düştü.

  İncesu ilçesinde Müdür Yardımcısı A.A.'nın 8. sınıf öğrencisi kız çocuğuna cinsel tacizden tutuklanmasının hemen ardından, bu kez bir şokta Pınarbaşı ilçesinde yaşandı. Pınarbaşı'nda  servis şoförünün, 15 yaşındaki kız öğrenciye, araçta sarkıntılık etmesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanması,  şehirde derin bir sarsıntı yarattı ve gözler eğitim kurumlarına çevrilmesine neden oldu. Art arda yaşanan bu iki cinsel istismar olayının ardından, Ağır Ceza Hâkimi Necati Daştan'ın, 14 Ocak'ta konferansta yaptığı konuşmada, Kayseri'de 8-10 tane servis şoförünün cinsel istismar suçundan sabıkalı olduğunu duyduk” söylemini ve gazeteniz Büyük Kayseri'nin Dikkat sapık var” manşetini haklı çıkardı.

  OLAYLAR NASIL GELİŞTİ?

  Kayseri'de üç gün içinde yaşanan iki cinsel istismar olayı da eğitim kurumlarında gerçekleşti. İncesu İlçesi Vali Sebahattin Çakmakoğlu İlköğretim Okulu'nda Müdür Yardımcısı A.A., 8. Sınıfta okuyan kız öğrenciyi taciz ettiğini iddiasıyla göz altına alındı. Emniyette ifade veren A.A. daha sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. İncesu'da okulda yaşanan bu olayın ardından, bu kez Pınarbaşı ilçesi, aynı sarsıntıya tanıklık etti. Tacizin yaşandığı yer bu kez okul değil ama servisti… Okul çıkışında yaşanan olayda ise, servis şoförü 25 yaşındaki S.D.`nin araçta tek başına kalan 15 yaşındaki kız çocuğuna sarkıntılık etti. Olay kız çocuğunun rehber öğretmenine olan-biteni anlatmasıyla ortaya çıktı... Öğretmenlerin şikâyeti sonrasında servis şoförü S.D.`nin jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan soruşturma sonrasında S.D. çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

  VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI!

  İncesu ilçesinde yaşanan taciz skandalını görmezden gelen Valilik, Pınarbaşı ilçesiyle ilgili açıklama yapma gereği duydu. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

  Pınarbaşı ilçemizde 2000 doğumlu bir kız öğrencinin okuldaki durgun hareketlerinden şüphelenilmesi üzerine rehber öğretmenin öğrenci ile yaptığı görüşme sonucunda öğrenciye servis şoförü tarafından tasaddi* ve sarkıntılık yapıldığı öğrenilmiş, olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla gözaltına alınan servis şoförü çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 27.02.2015 günü tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir. Bazı basın yayın organlarında konuya ilişkin farklı haberlerin yer alması üzerine yukarıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Kamuoyunun bilgisine sunulur…”

 HÂKİM NECATİ DAŞTAN UYARMIŞTI,

 BİZ, DİKKAT SAPIK VAR” MANŞETİYLE ÇIKMIŞTIK

 

  Yaşanan bu olay sonrası,  14 Ocak'ta Milli Eğitim il Müdürlüğü'nün İhmal Etme Geleceğine Sahip Çık” isimli konferansta Ağır Ceza Hâkimi Necati Daştan'ın, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç'e dönerek söylediği, Kayseri'deki servis şoförlerinin içerisinde 8-10 tane cinsel istismar suçundan yargılanmış şoförlerin olduğunu duyduk ve ürperdim. Ben bu bilgi karşısında şok oldum. Bu konu araştırılmalı sayın vali vekilim. Bize bu konuda bilgi verir misiniz?” sözlerinin haklı olduğunu ortaya koydu. Bu sözler üzerine ise Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç cevap verememiş, . Biz de bu konuyu manşetimize taşıyarak Dikkat sapık var” ikazını yapmıştık. Ancak,  Kayseri konuyla ilgili hiçbir yetkilinin gık”ı çıkmamıştı…

*TASADDİ:  Bir kimsenin bedeni üzerinde zorla, doğrudan doğruya cinsel ilişkiye varmayacak derecede yapılan ve onun ırz ve namusuna saldırıyı gösteren ve şehvet duygusuyla yapılan hareket; mağdur(e) üzerinde işlenen ve cinsel birleşme kastı taşımayan devamlılık gösteren şehevi davranışlar; mağdurenin(mağdurun) cinsel organlarını öpme, okşama, kendi uzvunu okşatma, emme, emdirme; ırza geçme kastı olmaksızın organını sürtme mağdurenin(mağdurun) vücudunu okşayarak öpme gibi hareketlerdir.



Anahtar Kelimeler: SAPIK ŞOFÖR TUTUKLANDI!