Sanatkârlar kınadı

20.07.2016 10:34:10

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, üyesi bulunan 42 oda ile birlikte 15 Temmuz´da gerçekleşen darbe girişimini kınadı.


Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği binası toplantı salonunda gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Birlik Başkanı Ahmet Övüç, milletin iradesine karşı düzenlenen darbeyi, Birliğe bağlı Odalar olarak nefretle kınadıklarını söyledi. Başkan Ahmet Övüç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
?Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Hükümetimiz, emniyet güçlerimiz ve tüm kurumlarımızın etkin koordinasyonu, halkımızın üstün gayreti ve dayanışması sonucu halkın iradesine karşı yapılmış alçak ve hain kalkışma çok şükür amacına ulaşamayarak bertaraf edilmiştir. Aziz milletimiz kendi iradesinin üzerinde bir iradenin kabul edilmeyeceğini gösterdiği tavırla net bir şekilde ortaya koymuştur.
İçeride ve dışarıda herkesin Türkiye´de darbeler çağının artık kapandığını ve Türkiye´nin bir gece baskınıyla ele geçirilebilecek bir ülke olmadığını bilmesi gerekmektedir.
Bu vesileyle esnaf ve sanatkâr camiası olarak demokrasi dışı her türlü girişimin sonuna kadar karşısında, Türk milletinin ve devletinin her zaman yanında yer almaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtiyor, çatışmalarda ve saldırılarda hayatlarını kaybeden tüm demokrasi şehitlerimize Allah´tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın.?



Anahtar Kelimeler: Sanatk rlar kınadı