ŞAMPİYONLUK ATEŞİ, BAŞAKPINAR´DA YANDI

7.06.2018 12:32:30

Erciyes Reşadiye Gençlikspor´un genç ve başarılı antrenörü Orhan Uluçay, muhabirimiz Memduh Borazan´ın sorularını yanıtladı.

 2017-2018 Futbol Sezonunda İkinci Amatör Küme A Grubunu lider olarak tamamlayarak şampiyon olan Erciyes Reşadiye Gençlikspor şampiyonluğunu doyasıya kutlamaya ediyor.

İlk antrenörlük deneyimde şampiyonluk yaşayan 1989 doğumlu Orhan Uluçay, ?Pınarbaşı Belediyespor maçını son saniyede attığım golle kazandık ve o gün dedim şampiyonluk ateşini Başakpınar´da yaktık? diye konuştu.

İncesu Erdemspor maçını kaybettikten sonra istifa etmeyi bile göz önüne alan Orhan Uluçay, istifa etmeyip takımı hedefine ulaştırmanın keyfini ve sevincini yaşıyor.

 

Orhan Uluçay Kimdir?

1989 Talas Kepez doğumluyum. Evliyim. 4 yaşında bir kız çocuğum var. 2004 yılında beri amatör spor camiasının içindeyim. Yeni Mahalle Yeni Ufuklarspor´da futbol oynadım yıllarda. Ardından akabinde askerden  geldikten sonra  Erciyes Reşadiye Gençlikspor Kulübünde yeniden başladım futbola.  2 sene Erciyes Reşadiye Gençlikspor´da oynadıktan sonra hocalık teklif ettiler ve bu sezon takımın hocası oldum.  Akabinde bu sezon hocalık olarak devam ettim.

 

Bu sezon sizin açınızdan nasıl bir sezon geçti!...

Normalde 20 takımlı bir sezon bekliyorduk biz.  Hazırlıklarımızı ve planlarımızı o şekilde gerçekleştirdik.  Kura çekimi esnasında 27 takım olduğunu öğrendik ve ilk takımlarından direk çıkacağını öğrendik.  Çok zorlu bir sezon olacağı belliydi zaten en başından beri.   Bizim takımımız yeni kuruldu, yeni ekiptik.  2015´de kurulan bir takım ama 2017-2018 sezonunda yenilendik. Baştan bir takım kurduk. Eskilerden oyunculardan kimse kaldı.  Hem takımın yeniliği hem de sezonun zorluğu hepsi üst üste gelince çok zorlu bir sezon geçti ama mutlu sona ulaştık.

 

Şampiyonlukta sizin için dönüm noktası neydi!...

Biz en baştan beri yani daha sezon başlamadan önce şampiyon olacağınız iddiası ile lige başlamıştık.  Dönüm noktası bence kendi evimizde oynadığımız Pınarbaşı Belediyespor maçıydı.  10 kişi kaldığımız ve 1-0 geriden gelerek önce 1-1´i yakaladık son saniyede galibiyete uzanmıştık.  İşte o gün hatta ben sosyal medyadan paylaştım.  Şampiyonluğun ateşini Başakpınar´da yaktık. Ardından oynadığımız maçlarda hata yapmayarak şampiyonluğa uzandık.

/resimler/2018-6/7/1234317162387.jpg 

İç sahada kaybettiğiniz puanlar sonrası şampiyonluk gitti diye düşündünüz mü?

 Aslında şampiyonluğa oynayan takım kendi sahasında maç kaybetmemesi lazım.  Başakpınar´ın gerek hava şartları olsun gerek oyuncularımızın uyum sağlayamaması olsun.  Evimizde oynadığımız maçlarda çok zorlandık ve zorluk çektik.  İncesu Erdemspor maçından sonra ben istifa etmeyi düşündüm, devam etmemeyi düşündüm.  Kendi evimizde kaybettik çünkü. İkinci mağlubiyetimizi aldık ama pes etmedik devam ettik.  Tüm zorlukların üstesinden gelerek hedefe ulaştık.

 

Ramazan ayında olmasına rağmen yoğun bir şekilde çalıştınız bu süreç nasıl geçti?..

Biz şimdi Ramazan ayından sonra takım olarak şampiyonluk potasına girdik ve ardından Ramazan ayına girdik.  Potaya girdiğimizde ben idman yapmak istemedim aslında.  Oyuncularım gönüllü olarak  hocam biz idman yapacağız, iftarda yaparız, şampiyonda oluruz dediler. İnandılar bende inandım.  Akabinde Başakpınar´da idmanımız yaptık, iftarımızı yaptık ve bu şampiyonluğu getirdi.  Bu birlik ve beraberlik şampiyon olmamızda neden oldu.   Genel olarak da 3 hafta ramazanda maç yaptık.  Oyuncularımın çoğu maçlarda oruçlu olarak maçlara çıktı.  Allah yardımcımız oldu.

 

Bu sezon hangi maçlarda zorlandınız?..

 Bizi en çok zorlayan bu sezon Pınarbaşı Belediyespor oldu.  İlk maçta son dakikada gol yiyip 2-2 berabere kaldık. İkinci maçta da biz son dakikada gol atıp 2-1 galip gelmiştik.  İncesu Erdemspor ve Güneşli Gençlikspor maçlarında puan kayıpları yaşadık ama en çok zorlayan Pınarbaşı Belediyespor oldu.

 /resimler/2018-6/7/1235040399043.jpg

Yeni sezondaki hedefleriniz neler ve transfer yapacak mısınız?..

 İlk olarak takımdan kimse ile yollarımızı ayırmayacağız. İskelet kadromuzu koruyacağız.  Oyuncularım takımda kalacaklarını beyan ettiler.  Satacağımız oyuncumuzda yok.  Yeni sezonda 3-4 takviye ile ben inanıyorum ki 2018-2019 sezonunda Süper Amatör Küme´ye kendimizi atacağız.  Güneşli Gençlikspor, bu sezon Brogücü oyuncularını alarak çıktı, İncesu Erdemspor  alt yapısında yani U19 takımından direk geçiş yaptılar.  İkinci Amatör Küme bu sezon Birinci Amatör Küme´den bana göre bir farkı yoktu.

Bu sezon hakemleri nasıl buldunuz?

Önceden hocalarımız maça çıkarken bizi motive ederken arkadaşlar  hem hakemi yeneceksiniz hem de rakibini yeneceksiniz  diye motive ederlerdi.  Şimdi ki hocalara bakıyorum.  Sürekli hakemler ile ilgili şeyler söylüyorlar.  Ben bunu doğru bulmuyorum.  Hakemlerde oyunun içinde bir parça ve hakemlerde bizler gibi hata yapacaklar.  Bizim oyuncularımız gol kaçırıyor, kalecimiz kötü goller yiyor. Orta sahamız oyundan düşüyor.  Bazı maçlarımızda hakem etki ama hakemlerle ilgili konuşmayı doğru bulmuyorum.  Onlarda sonuçla oyunun içinde bir parça.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Şampiyonluğumuz hayırlı uğurlu olsun. Hak ettiğimiz bir şampiyonluğa geriden gelerek uzadık. Bu şampiyonlukta emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.  Evimizde kaybettiğimiz İncesu Erdemspor maçından sonra 34 gol atıp 6 gol yedik ve hiç yenilmedik. Annemizin ak sütü gibi helal bir şampiyonluk elde ettik. Gelecek sezon Birinci Amatör Küme´ye zorlu bir deplasman eklendi.  İnşallah Başakpınar´a bekliyorum.

(Röportaj: Memduh BORAZAN)