SAKA, ADAYLIĞINI AÇIKLADI!

18.03.2015 10:11:03

Eser Türkistanlı Saka Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nden 25. Dönem Milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

   Eser Türkistanlı Saka Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nden 25. Dönem Milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

   MHP İl Binasında düzenlenen basın açıklamasına MHP il başkanı Baki Ersoy ve çok sayıda partili katıldı. Basın açıklamasında konuşan Eser Türkistanlı Saka, Türkistan'dan gelip Türkiye'ye yerleşen bir ailenin kızı olduğunu belirterek, 36 yıl süren devlet bürokrasi tecrübemi ve uzun yıllardır Türk Dünyası Sivil Toplum Kuruluşlarındaki birikimimi artık siyaset alanında da değerlendirmek, milletime ve siz Kayseri halkına hizmet etmek için buradayım" şeklinde konuştu.

    Kadınların her türlü taciz, tecavüz ve cinayete kurban gittiği bir ülkede yaşadığımızı vurgulayan Saka, "En kabul edilemez şekillerde hem de çoğunlukla en yakınları tarafından şiddete maruz kalan kadınlarımızın evde, okulda, iş yerinde ve toplum içinde savunmasız bir şekilde uğradığı taciz, tecavüz, saldırıların son bulması için Türk kadınının siyasette erkeklerle eşit bir pozisyona sahip olması gerekiyor. Kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili eğitim, ekonomi, siyasi ve toplumsal alanlara çağdaş yasal düzenlemelere ihtiyacı var. Genç kızlarımızın okumasının önünde engel teşkil eden yasal ve toplumsal zihniyetle mücadele etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 Saka ayrıca, Kandırmaca ve aldatmaca siyaseti asla yapmayacağım. Benim Kayserililere bir vaadim var. Size asla ve asla yalan söylemeyeceğim ve söylettirmeyeceğim. Kaliteli eğitim, sağlık ve geniş iş olanaklarının olduğu bir Kayseri için, sevgi ve saygı kültürünün hâkim olduğu çağdaş bir Kayseri için Kayseri tarihine bir destan ve yeni bir ruh kazandırmak için oylarınızı MHP`ye istiyorum" dedi.

Aday adaylığını açıklayan Eser Türkistanlı Saka'nın basın toplantısına çok sayıda bayan partilinin katılması dikkatlerden kaçmadı.

   Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: SAKA ADAYLIĞINI AÇIKLADI!