"SAHİPSİZ BIRAKILIYORUZ"

22.02.2016 10:01:49

Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği (TMSY) gazilik madalyası ve gazilik haklarını almak için basın toplantısı düzenledi.

 

Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen açıklamaya dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Açıklamada konuşan Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği sözcüsü Veysel Ertemir, gazilik haklarını istediklerini belirterek, ?Bugün burada toplanmamızın sebebi, bizlere hak ettiğimiz gazilik unvanı verilmesi isteğimizi, bir kez daha devlet yetkilileri ile kamuoyuna duyurmaktır. Bizler askerlik görevimiz sırasında devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı mücadelede terörist silahlarının tesiri ve etkisiyle yaralanmış, ama çeşitli yasa ve yönetmeliklerden dolayı gazi sayılmayan kimseleriz. Günümüzde terörle mücadelede zarar görenlerin hakları iyileştirilirken, onlara tazminatlar verilip evleri yenilenirken, terörle mücadelede yaralanan bizler neden sahipsiz bırakılıyoruz? şeklinde konuştu.

Veysel Ertemir, Genelkurmay Başkanı´na seslendiklerini ifade ederek, ?Bizler anne babamızın emaneti değil miydik asker ocağında? Vatan savunmasında bölücü terör örgütleri ile girilen çatışmalarda yaralandık ve maalesef sahipsiz bırakıldık. Sizler emanetlerinize böyle mi sahip çıkıyorsunuz? Vatan sevgisi yolunda yaralanmış, bedenlerinde terör izleriyle yaşama tutunmaya çalışan bizler, devletimizin gözünde olabilmemiz için başka nelerimizi kaybetmeliydik? dedi.

Ertemir konuşmasına şu şekilde son verdi: ?Terörle mücadelede yaralanıp gazi sayılmayan bizlere, hak ettiğimiz onurumuz olan gazilik madalyamızın ve gazilik haklarımızın verilmesini talep ediyoruz. Verilene kadar da talep etmeye devam edeceğiz. Bunu vermek devlet yetkililerine bu kadar zor geliyorsa, vücutlarımızdaki mermi ve şarapnel parçalarını, kaybettiğimiz uzuvlarımızı kısaca sağlığımızı bize geri versinler.?

Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: SAHİPSİZ BIRAKILIYORUZ