Şahin İşkur´u uyardı

1.02.2018 10:13:46

Tüm İşçi Sendikaları (Tüm-İş) Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, bazı İşkur memurlarının işsizlik maaşı bedelleri ile ilgili yaptığı yanlış hesaplamaların bedelinin, haksız icra takibi yoluyla işçiye ödettirildiğini söyledi.



Tüm İşçi Sendikaları (Tüm-İş) Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, bazı İşkur memurlarının işsizlik maaşı bedelleri ile ilgili yaptığı yanlış hesaplamaların bedelinin, haksız icra takibi yoluyla işçiye ödettirildiğini söyledi. 

Genel Başkan Şahin, işçinin maaşından kesilen işsizlik fonu bedelinin ödenmesinde İşkur memurlarının hatasından kaynaklı bazı sorunların yaşandığını ifade etti. Memurların yanlış hesaplamalarından dolayı yapılan fazla ödeme bedellerinin, uyarı yapılmaksızın gönderilen icra takipleri yoluyla işçiye ödettirilmek istendiğini ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Sanki memurun hiçbir kabahati yok?
?İşkur aracılığıyla işçinin maaşından bir miktar bedel fona kesiliyor. İşsizlik fonu dediğimiz fon aracılığıyla işçiler bir gün işsiz kalacak olursa işsizlik maaşı alıyorlar. İşçinin maaşından kesilen bu bedellerin, işsiz kaldığında işçiye dönüşü esnasında İşkur görevlileri hesaplama hatası yapıyor ve işçiye örneğin 2 bin 300 TL ödenmesi gerekirken, 3 bin TL ödeniyor. İşçi de işsizlik maaşı diye bu bedeli alıyor; bir işçinin aylık netleri ve o maaşları hesaplaması mümkün değil. Daha sonra nasıl oluyorsa bu yanlışlarının farkına varıyorlar ve maalesef hiçbir uyarı ya da ihtarda bulunmadan; avukat kılıklı bir takım kişilere de bu yetkiyi vererek, işçiler icra ile muhatap kılınıyor. İşçinin parasından oluşturulan fon işçiye zulme dönüştürülüyor. Yanlış hesap yapan memurun hiçbir kabahati yok. İşçi sanki isteyerek ve bilerek fazla gelen bir parayı almış gibi yanlış hesap yapılan bir ödemenin icrası ile muhatap oluyor? diye konuştu.

?İşçiler savcılığa suç duyurusunda bulunmalı?
Söz konusu muamele ile karşılaşan işçilere, ?devleti zarara uğratmaktan´ dolayı savcılıklara suç duyurusunda bulunmaları önerisinde bulunan Şahin, ?Bu avukatların arayıp işçileri, ?Devletle oyun olmaz sizi hapis yatırırız´ şeklinde tehdit etmelerini kayıt altına alıp sosyal medya aracılığıyla ifşa ettirmeyin bize. Kurumları uyarıyoruz, lütfen talimatı verip düzgün işsizlere düzgün davransınlar ya da bu, yanlışı yapanların ödemesi gereken bir bedel olsun. Bu bedeli kimse işçiye ödettirmesin, buna kimsenin hakkı yok? ifadelerini kullandı.

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen basın açıklamasına, Genel Başkan Mahmut Şahin´in yanı sıra Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Celal Adıgüzel , Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Soykatırcı ve Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Faruk Fırat katıldı. Genel Başkan Şahin, Afrin´e yapılan Zeytin Dalı Operasyonunu desteklediklerini ve dualarının Mehmetçikle olduğunu da sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Şahin İşkur uyardı