SAHABİYE İÇİN RESTORASYON İHALESİ

19.08.2014 12:57:50

Büyükşehir Belediyesi ecdad yadigarı tarihi eserlerin ayağa kaldırılması için restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda uzun süredir restorasyona ihtiyaç duyulan Sahabiye Medresesi için ihale yapıldı.

    Kayseri`deki birçok tarihi eserin restorasyonunu yaparak tek tek ayağa kaldıran Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü`nden 20 yıllığına devralınan Sahabiye Medresesi`nin restorasyonunu da üstlenmişti. Restorasyon çalışması öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, medresede bulunan esnafla toplantılar yapmış ve restorasyon çalışmaları sırasında esnafın mağdur olmaması için yıkılan Ahmet Paşa İlkokulu`nun arsasına geçici bir yer yapılacağını söylemişti.

    Restorasyon için projelerinin tamamlanmasının ardından ihaleye çıkıldı. 1 milyon 750 bin TL yaklaşık maliyetle çıkılan ihaleye 8 firma katıldı.

   İhaleye katılan firmalar ve teklifleri şöyle oldu: Çağdaş Restorasyon: 1 milyon 222 bin TL, İşsan İnşaat: 1 milyon 291 bin TL, Asya Restorasyon: 1 milyon 330 bin TL, Ermiş İnşaat: 1 milyon 373 bin TL, Vaka İnşaat: 1 milyon 376 bin TL, Aspendos Restorasyon: 1 milyon 390 bin TL, Anke İnşaat: 1 milyon 426 bin TL, Tuna Restorasyon: 1 milyon 698 bin TL

      İhale, komisyon tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından sonuçlandırılacak. (Kurum Haberi)