SAĞLIK ÖRGÜTLERİNİ VE SAĞLIK KURULUŞLARINI ZİYARET EDEN CHP’LİLER UYARDI: “DOKTORLARI HASTA SEÇMEK ZORUNDA BIRAKMAYIN”

1.09.2020 14:46:00

Sağlık örgütlerini ve sağlık kuruluşlarını ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partililer, salgının etkilerinin giderek arttığını belirterek vatandaşları uyardı.

Sağlık örgütlerini ve sağlık kuruluşlarını ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partililer, salgının etkilerinin giderek arttığını belirterek vatandaşları uyardı. Hasta bakıcısından başhekimine kadar tüm sağlık çalışanlarının büyük bir özveri ile görev yaptığını belirten CHP’liler, “Ekonomik gerekçelerle kısıtlamaların kalkmasının ardından salgının kontrolden çıktı. İtalya ve İspanya’da yaşanan olumsuz örneklerin ülkemizde de yaşanması için bir an önce ciddi önlenmelerin alınması gerekiyor. Üzülerek gözlemliyoruz ki önlem alınmazsa doktorlar bu ülkelerde olduğu gibi hastalar arasında tercih yapmak zorunda kalacak” diye konuştu. 

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık sağlık örgütleri ve sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular. CHP’liler Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, Türk Sağlık Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Eşref Bolat, Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Haluk Kutay Taşdemir’i ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular. Ziyaretler sonrasında değerlendirmelerde bulunan CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, ekonomik nedenle kısıtlamaların kalkmasının ardından salgının hızla yayıldığına dikkat çekerek, “Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerle alandaki verilerin örtüşmediğini biliyorduk bu ziyaretlerimizde de bunu net bir şekilde gördük. Maalesef sağlık çalışanlarının tüm çaba ve gayretlerine rağmen salgınla mücadelede kontrolü kaybetme noktasına doğru ilerliyoruz. Belki yetkililer panik havası yaratmamak için gerçek rakamları açıklamıyor ama gerçek rakamların açıklanmaması da olayın ciddiyetinin anlaşılmasını engelliyor. Bugün salgının yayılma hızı, hastanelerimizdeki doluluk bazı kısıtlamaların kaçınılmaz olduğunu gösteriyor.  Yetkililerinin gerekli önlemleri almasının yanında vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor. Lütfen herkes maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uysun. Ben salgınla mücadelede fedakarca görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

SAĞLIK ÇALIŞANININ CEPHEDEKİ ASKERDEN FARKI YOK

Kendisi de doktor olan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da yaptığı değerlendirme de sağlık çalışanlarının tüm haksızlık ve yanlış uygulamalara rağmen salgınla mücadelede canla başla görev yaptığını belirterek, “Virüs kaptığı zaman öleceğini bile bile insanların hayatını kurtarmak için canla başla görev yapan sağlık çalışanlarının vatan savunması için cephede mücadele eden Mehmetçikten farkı yok. Bunun için salgın bir meslek hastalığı sayılmalı ayrıca salgın nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları şehit sayılmalıdır. Bu konuda bir kanun teklifi hazırladım. Bunu bir siyasi kaygı ile değil bir hakkın teslim edilmesi için hazırladım. Umarım diğer partiler de buna destek verir ya da ortak bir karar alınarak tüm siyasi partilerin ortaklığı ile bu kanun teklifi meclise gelir ve bu hak teslim edilir. Ben tüm olumsuzluk ve haksızlıklara rağmen kahramanca mücadele eden hasta bakıcısından başhekimine kadar tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

“İTALYA GİBİ İSPANYA GİBİ OLMAYALIM”

Salgının hızla yayıldığını ve sonbaharla birlikte vaka sayıların daha da artmasının beklendiğini ifade eden Arık açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bugün açıklanan rakamlarla alandaki tablo birbirinden çok farklı… Vaka ve ölüm sayılarının açıklanandan çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Ama rakamların hiç önemi yok, yitirdiğimiz her can bizim için önemli. Bir tek insanımızın dahi burnunun kanamasını istemeyiz. Ancak gerekli tedbirler alınmaz ise hekimlerimiz İtalya’da, İspanya’da örneklerini gördüğümüz, kabullenmekte zorlandığımız acı bir tablo ile karşı karşıya kalacak hastalar arasında tercih yapmak zorluğuyla karşı karşıya kalacak. Bunun için bir an önce ciddi tedbirlerin alınması gerekiyor. Aylardır destansı bir şekilde mücadele eden sağlık çalışanlarımız artık tükenmek üzere… Onların moral ve motivasyonunu yükseltmemiz gerekiyor. Onların moral ve motivasyonunu yükseltmek için alkıştan daha fazlasına ihtiyaç var. Kendini insanların hayatını kurtarmaya adayan bu fedakar insanların özlük hakları ivedilikle iyileştirilmeli ve bu yapılırken de sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmamalıdır.”

Vatandaşlara da seslenen Arık, “Büyük bir fedakarlıkla görev yapan sağlık çalışanlarımızın emeklerine saygı, daha da önemlisi kendiniz ve sevdiklerinizin hayatını için lütfen kurallara uyun. Gerekli olmadıkça dışarı çıkmayın. Çıkmak zorunda kalırsanız da maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyun, sağlıcakla kalın” diye konuştu.