SAĞLIK İÇİN BİSİKLETİ SEÇİN

10.10.2016 10:34:58

Başkan Çelik, Büyükşehir Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Bisiklet Turu etkinliklerine katıldı

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş. ve Sağlık Bakanlığı´na bağlı İl Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonuyla yapılan Bisiklet Turu vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. Vali Süleyman Kamçı ve Başkan Mustafa Çelik´in de katılımıyla yapılan etkinlikte Kadir Has Stadı yanından start alan bisikletliler, Kadir Kas Kongre ve Spor Merkezi´ne kadar sağlık için pedal çevirdiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu tür etkinliklerde bir arada olmanın önemine vurgu yaptı.

   "Sağlık İçin Pedalla" sloganı ile düzenlenen Bisiklet Turu öncesi Kadir Has Stadı yanında bir tören düzenlendi. Törende konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ topluma fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırarak sağlıklarını korumalarının hedeflendiğini belirtti. Bu amaçla toplumda bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için ilimizde 1942 bisiklet dağıtıldığını ifade eden Karadağ, 415 adet bisikletin de vatandaşlarımızın kullanımına sunulmak üzere Büyükşehir Belediyesi´ne verildiğini söyledi.  

   Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de bir konuşma yaptı ve sözlerinin başında spora ve özellikle kitle sporlarına çok önem verdiklerini belirtti. Sporun, insanın hem bedenen hem de zihnen gelişmesini sağlaması nedeniyle etkinliğin önemli olduğunu; ancak bir arada olmanın da en az bu kadar önem taşıdığını vurgulayan Başkan Çelik, "Bildiğiniz gibi ülkemiz 15 Temmuz sürecinde sıkıntılı günler yaşadı. Hainlere karşı elbirliği, güç birliği yaparak vatanımızı savunduk. Siyasi görüşlerimizi, farklılıklarımızı bir tarafa bıraktık ve anlamlı bir mücadelede omuz omuza olduk. Bakınız şimdi de bir aradayız. Burada farklılıklarımızın, farklı düşüncelerimizin bir anlamı yok. Sadece bir aradayız. Spor elbette önemli; ama kitlelerin bir arada güzel bir işte buluşması da en az onun kadar önemli" dedi.

   Spora ve kitle sporlarına verilen ve verilecek olan destekler hakkında da bilgi veren Başkan Mustafa Çelik, önümüzdeki günlerde okullara 10 bin top dağıtımı gibi yeni desteklerin geleceğini söyledi. Başkan Çelik şöyle konuştu: "Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş.´miz tarafından açılan yaz kurslarına 11 bin öğrencimiz faydalandı. Bu gençler yaz tatili süresince bir spor branşı ile ilgilendi ve kendisini geliştirmeye çalıştı. Yaz okullarında masa tenisi branşıyla ilgilenen öğrencilerimiz Türkiye şampiyonu oldular. Spor A.Ş.´nin kurslarında başarılı olan öğrencileri, kulüplere alarak yetiştirmeye devam edeceğiz. "Doğa Seni Çağırıyor" Sloganları ile gerçekleştirdiğimiz Sağlıklı Yaşam Yürüyüşlerine on binlerce hemşehrimiz katıldı. Bu yürüyüşlerimiz düzenli olarak devam edecek. Spor tesislerimizden son altı ay içerisinde 120 bine yakın vatandaşımız istifade etti. Bildiğiniz üzere ilimizdeki amatör sporun gelişmesi için geçen hafta Amatör Spor Kulüplerine malzeme yardımı yaptık. Malzeme dağıtım töreninde de ifade ettiğim gibi her yıl bir kez yaptığımı desteği artık yılda ikiye çıkardı. Amatör müsabakaların devre arasında da aynı miktarda bir yardımı kulüplerimize sağlayacağız. Ayrıca önümüzdeki günlerde okullarda sporu geliştirmek için 300 okulun spor malzemesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere toplam 10 bin voleybol ve basketbol topu dağıtacağız. Tüm bu rakamlar belediyemizin spora ne denli büyük bir katkısı olduğunu ortaya koymaktadır."

   Konuşmasında bisiklete verdikleri önemden de bahseden Başkan Mustafa Çelik, "Kayseri´de ´Kayseri bisiklet paylaşım sistemi´ gibi önemli bir projeyi hayata geçirerek ulaşıma bisikletin de destek vermesini sağladık. Bu sistemde 600 adet bisikletimiz vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Ayrıca belediyemiz bünyesindeki Ulaşım A.Ş. geliştirdiği bisiklet paylaşım sistemini Muğla, Mersin ve Malatya´da da uyguluyor. Görüldüğü gibi projelerimizi ihraç eder hale geldik" diye konuştu.   

   Sağlık Bakanlığı´nın 415 bisikleti Büyükşehir Belediyesi´ne verdiğini, önümüzdeki günlerde 1085 bisikletin daha verileceğini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, bu bisikletler için mahallelerde istasyonlar kuracaklarını ve kullanmak isteyen herkese bu bisikletlerin görevlilerce verileceğini kaydetti.

   Vali Süleyman Kamçı da konuşmasında hareketsiz yaşamın bir dizi sağlık problemine sebebiyet verdiğini belirterek insanlara hareket kazandırmak gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı´nın fiziksel aktivitelerin yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalar yaptığını ifade eden Vali Kamçı, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

   Konuşmaların ardından 415 bisiklet vatandaşlara verildi ve diğer katılımcılarla birlikte bisiklet turu başladı. Startı Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik birlikte verdi. Kadir Has Stadı yanından start alan yüzlerce bisikletli Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi´ne ulaştı. Bisiklet Turu´nun tamamlandığı Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi önünde de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.