SAĞLIĞIN SORUNLARINI BİZ ÇÖZERİZ”

8.05.2015 10:17:33

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayı Çetin Arık, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti. Doktorlar odasında meslektaşlarıyla bir araya gelen Arık, CHP iktidarında koruyucu sağlık hizmetlerini geliştirerek, insanların hasta olmamaları için ça

 

 

CHP Milletvekili adayı Çetin Arık, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Arık seçim çalışmaları kapsamında Kocasinan İlçe Teşkilatı ve Kadın kolları üyeleriyle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti. İlk olarak Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ahmet Gödekmerdan'ın makamına geçen Arık ve beraberindekiler, Gödekmerdan Ankara'da olduğu için görüşemedi. Arık ve beraberindekiler idari binanın ardından Doktorlar Odasına geçerek, doktorlarla bir süre sohbet ettiler. Arık, sağlık çalışanlarının ve sağlığın sorunlarını bir sağlıkçı olarak çok iyi bildiğini belirterek, meslektaşlarından destek istedi. Arık, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekerek, Biz insanların hastalanmamaları için gayret göstereceğiz. Hastalandıkları zaman da onlara ücretsiz tedavi olanağı sunacağız. Eğitim ve sağlık anayasal bir haktır ve ücretsiz olmalıdır. CHP iktidarında performans kriterini de kaldıracağız. Performansa dayalı sistem, kötü niyetli kişiler tarafından daha fazla para kazanmak amacıyla kullanılabilir. İnsanlara gereksiz müdahaleler, gereksiz ameliyatlar yapılabilir. Biz bunun da önüne geçeceğiz” dedi. CHP iktidarında katkı payı uygulamasına da son vereceklerini belirten Arık, TBMM'de sağlık çalışanlarının bir temsilcisi olacağını söyledi.

Arık ve beraberindekiler, doktorlar odasındaki ziyaretinin ardından servis ve poliklinikleri de ziyaret etmek istedi. Ancak CHP'lilerin hastaneye adım attıkları andan itibaren CHP'lileri bir an bile yalnız bırakmayan güvenlik görevlileri Başhekim Yardımcısı Ahmet Özyalçın'ın izin vermediğini belirtti. Arık, AKP'li Havva Talay Çalış ve İsmail Tamer'in  hastanede çalışma yaptıklarını hatırlatarak, oluşturulan çifte standarda tepki gösterdi. Güvenlik görevlilerini zorda bırakmak istemeyen Arık,  bu kez hastane dışındaki vatandaşlarla görüşerek, destek istedi. Arık ve CHP'lilerin hastane dışındaki çalışmaları sırasında da güvenlik görevlilerinin sık sık partilileri uyarmaları dikkat çekti.