SAĞDUYULU HAREKET EDELİM!

1.05.2015 10:08:35

Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı! Kanlı 1 Mayıs'ın ardından geçen yıllar, ülkemizde bugünün kutlanmasına hep gölge düşürdü. Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk de, herhangi bir olumsuzluk anın da vatandaşları sağduyulu davranmaya davet etti.

 

Türk Eğitim Sen, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Adana'da kutlayacak. Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk de sendikanın aldığı karar uyarak,  1 Mayıs'ı Adana'da kutlayacaklarını bildirdi. 1 Mayıs algısının değiştirilmesi gerektiğini savunan Ali İhsan Öztürk, 1 Mayıs maalesef kamuoyunda iyi şeyler çağrıştırmıyor. Öncelikle Bu imajının düzeltilmesi gerekiyor. 1 Mayıs denildiğinde insanların aklına direk 80 öncesi olaylar geliyor.  Bu da insanları tedirgin ediyor. Burada görev sivil toplum kuruluşları, basının ve eğitimcilerin üzerine büyük bir görev yüklüyor. Bu durum bir an önce düzeltilip, bütün dünyada emekçi, işçi ve tüm çalışanların bir bayram coşkusu içerisinde kutlaması gerekiyor. Tüm emekçilerin, çalışanların bayramını kutluyorum” diye konuştu.

1 Mayıs'ın olumsuz olaylardan uzak geçmesini dileyen Öztürk, Eğer bir olumsuzluk olacaksa onu dünyayı yöneten güçler hazırlamışlardır. Dünyanın huzurunu bozmak isteyen ve insanları rahatsız etmek isteyen, böyle güzel bir günde provoke etmek isteyen güçler mutlaka olacaktır. Ama çalışanlar, emekçiler sağ duyuyla bunu bertaraf etmeli. Devletin kolluk kuvvetleri olumsuz olaylar olmadan tedbirlerini almalılar diye düşünüyorum. Temennimiz bir olumsuzluk olmaması yönünde” ifadelerinde bulundu.

(Haber: Dilek Bolat)

 

 

 



Anahtar Kelimeler: SAĞDUYULU HAREKET EDELİM!