SABUNCUOĞLU`NDAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ AÇIKLAMASI

18.03.2015 15:05:37

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü (AGÜ) Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Zaferin 100. yılında, Çanakkale ruhunu gelecek nesillere aktarmak, bu ruhu her zaman canlı tutmak bizim en önemli görevlerimizdendir” dedi.


Prof. Dr. Sabuncuoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 100`üncü yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, Çanakkale Savaşları`nın, Türk milletinin sayısız şan, zafer ve kahramanlıklar ile dolu tarihinin en parlak sayfalarından biri olduğunu ifade etti.
Bugünün, Çanakkale`nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin ve vatanın parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu vurgulayan Sabuncuoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
Bize düşen en önemli görevlerden biri, zaferin 100. yılında, Çanakkale ruhunu gelecek nesillere aktarmak, bu ruhu her zaman canlı tutmaktır.
Bu savaşlar 1. Dünya Harbine kadar dünyanın gördüğü en modern ve en güçlü donanmalarının Türk ordusu tarafından perişan edildiği savaşlardır.
Çanakkale Savaşları, Mustafa Kemal gibi büyük bir askeri dehanın da Türk ve dünya otoritelerince yakından tanınmasını sağlamıştır.
Türk askerinin, 18 Mart 1915 tarihinde eşine az rastlanan bir kahramanlık örneği göstererek kazandığı zaferin 100. yıl dönümü anısına kutlanan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü'nde şehitlerimizi bir kez daha şükranla anıyoruz.”