RESMEN DÜŞTÜ

10.06.2015 09:14:08

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu`nun yaptığı toplantıda 2014-2015 sezonu liglerini tescil edildi. Böylece Kayseri Erciyesspor`un küme düşmesi kesinleşmiş oldu. Yapılan ``Lig`den düşme kaldırılsın`` çağrısı etkili olmayınca PTT 1.?Lig yolu görün

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu`nun yaptığı toplantıda 2014-2015 sezonun da Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig, Spor Toto 2. Lig, Spor Toto 3. Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve U21 Ligi müsabaka sonuçlarının, hakem raporlarındaki sonuçlara ve bu sonuçlar esas alınarak düzenlenen puan cetvellerine göre, Futbol Müsabaka Talimatı`nın 26. Maddesi hükmü gereğince tesciline karar verdi.

Toplantının ardından TFF`nin internet sitesinden yapılan açıklamanın ilgili kısmı şu şekilde: "Spor Toto Süper Lig`i 1. olarak tamamlayan Galatasaray`ın Spor Toto Süper Lig Şampiyonu ve Ziraat Türkiye Kupası`nı kazanan Galatasaray`ın Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu olarak tesciline, 2014 - 2015 Sezonu Spor Toto Süper Lig Müsabakaları Statüsü ve 2015 - 2016 Sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi Talimatları`nın 1/3. maddeleri gereğince Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Galatasaray`in UEFA Şampiyonlar Ligine Grup aşamasından, Spor Toto Süper Lig ikincisi Fenerbahçe`nin UEFA Şampiyonlar Ligine 3. Ön Eleme Turundan, Spor Toto Süper Lig üçüncüsü Beşiktaş`ın UEFA Avrupa Ligi`ne Grup aşamasından, Spor Toto Süper Lig dördüncüsü İstanbul Başakşehir`in UEFA Avrupa Ligi`ne 3. Ön Eleme Turundan ve Spor Toto Süper Lig beşincisi Trabzonspor`un UEFA Avrupa Ligi`ne 2. Ön Eleme Turundan katılmasına, Spor Toto Süper Lig`de 16., 17. ve 18. sırayı alan Kardemir Karabükspor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ve Balıkesirspor takımlarının PTT 1. Lig`e düşürülmelerine, PTT 1. Lig müsabakaları sonucunda 1. ve 2. sırayı alan Kayserispor ve Osmanlıspor Futbol Kulübü ile Play-Off müsabakaları sonucunda başarılı olan Antalyaspor takımlarının Spor Toto Süper Lig`e yükseltilmelerine, PTT 1. Lig müsabakaları sonucunda 16., 17.ve 18. sırayı alan Manisaspor, Bucaspor, ve Orduspor takımlarının Spor Toto 2. Lig`e düşürülmelerine karar verildi.`` (Spor Servisi)



Anahtar Kelimeler: RESMEN DÜŞTÜ