REKTÖRLÜK PROTESTO ETTi

19.07.2016 09:56:13

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven: ?17 Temmuz milletimizin demokrasi bayramı olarak tarihe geçecektir? dedi.

ERÜ Rektörlüğü tarafından düzenlenen programda 15 Temmuz´da yaşanan darbe girişimini kınama programı düzenlendi.
Program başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere demokrasi şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven tarafından dualar edildi. Programda konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven, 15 Temmuz 2016´nın ülke tarihine talihsiz bir gün, milletin tarihine ise parlak ve şerefli bir gün olarak geçeceğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, ?Kendilerine 15 Temmuz 1099 Haçlı ordularının Kudüs´ü işgalinin yıl dönümünü darbe tarihi olarak seçen, o gün Haçlı ordularının Müslümanları katletmesini örnek alarak milletin ve milletin meclisinin üzerine bomba ve kurşun yağdıranlar bu milletin şanlı tarihinden haberdar olmayan zavallılar olduklarını bugün anlamışlardır. Küçük bir azınlık tarafından girişilen menfur kalkışma, terör, ihanet ve darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Onlara en güzel cevap asil ve aziz milletimiz tarafından verilmiştir, verilecektir. Demokratik yöntemlerle halkın oyuyla gelen yöneticiler ancak halkın oyuyla değiştirilebilir. Esas amacının yüce milletimizin oyları ile seçilen ve aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Başkomutanı da olan Türkiye Cumhuriyeti´nin cumhurbaşkanı ile demokratik seçimlerle gelen meclisimize karşı olduğu açık olan bu zavallı girişim, aynı zamanda aziz milletimizin iradesini yok saymaya yöneliktir. Halkımızın demokrasiye sahip çıkması ve bu saldırının başarısız olması en önemli tesellimizdir. Bu olumsuz tecrübe milletimizin demokratik olgunluğa eriştiğinin, ülkemizde artık sadece darbelerin değil, darbe girişimlerinin de başarılı olamayacağının en önemli göstergesidir. 17 Temmuz milletimizin demokrasi bayramı olarak tarihe geçecektir.? diye konuştu.
ERÜ´nün devlet ve kurumlarının yanında olduğunu vurgulayan Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:
?Demokratik Türkiye Cumhuriyeti´nin saygın bir eğitim kurumu olan Erciyes Üniversitesi başta senatosu olmak üzere tüm organ ve mensuplarıyla, cumhurbaşkanlığımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi, başbakanlığımız, Genelkurmay Başkanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz olmak üzere devletimizin tüm kurumlarının ve darbecilere karşı duran Necip Milletimizin daima yanında yer almış ve bundan sonra da yer almaya devam edecektir. Olaylar sırasında, demokrasiyi korumak ve halkımızın iradesine sahip çıkmak uğruna cansiperane meydanlara koşan ve girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasında büyük katkısı olan, aziz ve kahraman milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Hain darbe ve terör eylemi sırasında büyük bir liderlik örneği gösteren cumhurbaşkanımıza, gündelik siyaseti bir kenara bırakarak, milli bir mesele karşısında tarihe altın harflerle yazılacak birlik ve beraberlik örneği sergileyen Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında yer alan siyasi partilerimiz ve liderlerine, ilk andan itibaren olayların kontrolünü elinde tutan ve milletimize güven telkin eden başbakanımıza ve hükümetimize, başta menfur kalkışma esnasında vakar ve metanetini koruyarak milletimizin yanında yer alan Genelkurmay Başkanımız olmak üzere şanlı ordumuzun tüm mensuplarına, emniyet müdürlerimiz nezdinde cesaret, azim ve kararlılıklarından dolayı tüm kahraman emniyet mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. Bu menfur olaylar sırasında şehit olan güvenlik güçlerine ve vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet; yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz. Bu hain terör olayına katılan herkesin kimliğine ve kim olduğuna bakılmaksızın en ağır şekilde cezalandırılacağına inancımız sonsuzdur.?
Üniversite personeli arasında girişimden dolayı sevinç ve umut besleyenlere üniversiteyi terk etmeleri çağrısında bulunan Rektör Güven, ?Onlar bilmelidirler ki bu kurumda asla onlara yer olmayacaktır. Yıkmaya çalıştıkları devletin saygın bir kurumunda barınamayacaklardır. Onları yıkmaya çalıştıkları devleti ve o devletin en önemli kurumlarından olan Erciyes Üniversitesi´ni terk etmeye davet ediyorum. Yoksa devletimizin ilgili organları ve bizler gerekeni yapmaktan asla çekinmeyeceğiz.
İnanıyorum ki Allah devletimizin ve milletimizin yanında olacaktır. Hepinize geçmiş olsun diyorum. Şehitlerimizden dolayı hepimizin başı sağ olsun. En önemlisi vatan sağ olsun.? ifadelerini kullandı.
Programa üniversite mensupları da ellerinde Türk bayrakları ile katıldı.
(Haber Merkezi)



Anahtar Kelimeler: REKTÖRLÜK PROTESTO ETTi