Ramazan coşkusu Mevlana Mahallesi´nde yaşandı

15.06.2017 12:05:25

Ramazan ayında farklı etkinliklere ev sahipliği yapan Kocasinan Belediyesi´nin her gün bir mahalle de gerçekleştirdiği ve yüzlerce insanın bir araya gelerek Ramazan´ı yaşadığı etkinlikler, Mevlana Mahallesi´nde devam etti. ?Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan´ e

Ramazan ayında farklı etkinliklere ev sahipliği yapan Kocasinan Belediyesi´nin her gün bir mahalle de gerçekleştirdiği ve yüzlerce insanın bir araya gelerek Ramazan´ı yaşadığı etkinlikler, Mevlana Mahallesi´nde devam etti. ?Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan´ etkinlik alanını ziyaret eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise çocukların yoğun ilgisiyle karşılandı. 
Çocuklarla samimi ve hoş sohbetler gerçekleştiren Başkan Çolakbayrakdar, ?Her gün farklı mahallelerimizde bu tur etkinliklerle, geleneksel oyunlarımızı yaşatıyoruz. Bizim unutulmaması gereken kültürel değerlerimizi vatandaşlarla buluşturuyoruz. Her gittiğimiz mahallede de yoğun ilgi gösterilmesi bizleri memnun etti. Yapılan hizmetin güler yüzle geri dönmesi bizleri gururlandırıyor? ifadelerini kullandı.
Geleneklerimizin ve kültürümüzün yaşatılması anlamında Kocasinan Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazana özel etkinliklerin sahnelenmesi, Ramazan gecelerine renk kattı. Vatandaşlardan büyük ilgi gören ve yüzlerce izleyici tarafından takip edilen Ramazan etkinliklerinde, Türk kültürünün en önemli unsurlarından Hacivat-Karagöz, illüzyonist, kukla gösterisi, ateşbaz, meddah, çığırtkan, ateşbaz, animasyonlar ve yarışmalar gibi etkinlikler yer aldı. Karagözle-Hacivat´ın tatlı atışmaları, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
Mevlana sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği gecede Kocasinan Belediyesi tarafından çocuklara; elma şekeri ve Kocasinan Çocuk Dergisi ve sesli imsakiye dağıtıldı.
Hem unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Ramazan eğlencelerinin yaşatılması, hem de düzenlenen etkinliklere katılamayan vatandaşların ayağına giderek faaliyetlerden yararlanmalarını sağlayan Ramazan etkinlikleri, Ramazan ayının son gününe kadar mahalleleri gezmeye devam edecek.

(Kurum Haberi)