RAİNBOW SAHAYA ÇIKMADI

12.10.2014 18:04:27

Amasya Taşova YİBO ile karşılaşması gereken temsilcimiz maç saatinde salona gitmedi. Maçın hakemleri rapor tutarak durumu federasyona bildirdi

Erkekler Hentboll Süper Lig Temsilcimiz Kayseri Rainbow, haftasonu deplasmanda oynaması gereken Amasya Taşova YİBO maçına çıkmadı. Konu ile ilgili her hangi bir açıklama yapılmazken, temsilcimizin bu tutumuna anlam verilemedi. Kulüptep açıklama yapılmazkan dün kulübün resmi internet sayfasınada ulaşılamadı. Ligin dördüncü haftasında Amasya-Taşova`da oynanması gereken Amasya Taşova YİBO Rainbow Kayseri maçı, Kayseri ekibinin sahaya çıkmaması nedeniyle oynanamadı. Erkekler Hentbol Süper Ligi`nin dördüncü haftasında Taşova`da oynanması gereken Amasya Taşova YİBO ve Rainbow Kayseri maçı, Kayseri ekibinin sahaya çıkmaması nedeniyle oynanamadı. Konu hakkında temsilcimizden her hangi bir resmi açıklama yapılmazken, Amasya temsilcisi ise maçın kendi lehine tescil edilmesi gerektiğini duyurdu.
Amasya Taşova YİBO Spor Kulübü Başkanı Ömer Sayar, yaptığı açıklamada, sahalarındaki maçı, rakip takımın sahaya çıkmaması nedeniyle oynayamadıklarını söyledi. Maç saatinde Taşova YİBO sporcularının Kayseri ekibini beklediğini ancak rakip takımın sahaya çıkmadığını anlatan Sayar, "Maçın hakemleri maçın oynanmadığına dair raporlarını tutarak federasyona iletecek. Taşova YİBO olarak Hentbol Federasyonunun bu maçı tarafımıza tescil etmesini bekliyoruz" dedi. Hentbol Süper Lig`e bu sezon yükselen ve önemli yatırımlar yapan Kayseri Rainbow Hentbol Kulübü, ligin ilk iki maçını yenilgi ile kapatmış, ligde oynadığı son karşılaşmada ise Konya Selçuklu Belediyespor ile berabere kalmıştı. Şimdi temsilcimizin akıbeti merak konusu olurken, spor severler kulüpten bu konuyla ilgili bir açıklama bekliyor. Takımın sahaya çıkmaması için çeşitli iddialar ortaya atılsada temsilcimizin geçtiğimiz haftasonu teknik adam değişkilğine gittiği ve yeni teknik direktörünün lisansını yetiştiremediği için sahaya çıkamadığı en güçlü iddia olarak ön plana çıkıyor. Kulüp yetkililerine ulaşılamazken, resmi internet sitesininde dün itibari ile kapalı olması konu hakkında net bilgi alınmasına engel oldu. Rainbow Kayseri`nin Türkiye Hentbol Federasyonu`na bu maç ile ilgili nasıl bir gerekçe sunduğu bilinmezken, hafta içi maç ile ilgili kesin kararın verileceği öğrenildi. (Erhan KAN)