?RABBİM BU ŞEHRİ NAZARDAN SAKLASIN?

9.07.2017 11:23:08

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ticaret Odası hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada Kayseri´nin önemli özelliklerine vurgu yaptı. Şehirdeki uyum kültürü üzerinde duran ve paylamayı bilen bir şehir olduğumuza vurgu yapan Başkan çel

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ticaret Odası hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada Kayseri´nin önemli özelliklerine vurgu yaptı. Şehirdeki uyum kültürü üzerinde duran ve paylamayı bilen bir şehir olduğumuza vurgu yapan Başkan çelik, ?Rabbim bu şehri nazardan saklasın? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ticaret Odası hizmet binasının açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Vali Süleyman Kamçı, TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu gibi isimlerin de katıldığı törende Kayseri´nin özelliklerine değinen Başkan Çelik, şehirdeki uyum kültürünün önemini vurguladı. Başkan Çelik şöyle konuştu: ?Rabbim bu şehri nazardan saklasın. Şehir tüm yönetim birimleriyle bir arada. Konu Kayseri olunca, Kayseri ortak paydasında buluşulur ve sonuçta gıpta ile bakılan, Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyen bir şehir ortaya çıkar. Rabbim bu birliğimizi bozmasın.?

?PAYLAŞMAYI BİLEN BİR ŞEHRİZ?

Kayseri´nin, Sanayi Şehri, Hayırseverler Şehri, Marka Şehir, Üniversiteler Şehri, Kadim Şehir, Evliyalar Şehri gibi sıfatlarla tanındığını; ancak tüm bunların önünde ticari yönünün geldiğini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, ?İçerde ve dışarıda Kayserili denince ilk akla gelen sıfatımız ticaret. Saymış olduğum tüm özelliklerin kökeninde de Kayseri´nin ticaret şehri olması yatıyor. Çünkü ticaret bu şehrin genlerinde var. 6 bin yıla dayanan tarihe ve bu tarihten gelen ticari genlere sahibiz. İşte bu ticari genler sayesinde müteşebbisleri olan, müteşebbislerimiz sayesinde yatırım yapan, yatırımlarıyla birikim sağlayan, bu birikimi halkıyla paylaşan bir şehirde yaşıyoruz. Bu güzelliği bize sağlayan, şehrini ve şehrinde yaşayan insanını ihmal etmeyen tüm ticaret erbabımıza şehrim adına teşekkür ediyorum? dedi.

ŞEHİR EKONOMİSİNE 1 MİLYAR TL´LİK KATKI

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, konuşmasında şehir ekonomisine Büyükşehir Belediyesi´nin katkısından da bahsetti. Sadece bu sene yapacakları yatırımların toplam bedelinin 1 milyar TL´yi geçtiğini ifade eden Başkan Çelik, ?Bu yatırım 1 milyar TL´nin direk yada indirek şehir ekonomisine girmesi demektir? diye konuştu. Başkan Mustafa Çelik, bu yatırımların yapılmasına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin sağladığı katkıyı da vurgulayarak Bakan Özhaseki´ye destekleri için teşekkür etti.