PRANGALARDAN KURTULMAK LAZIM!

4.02.2015 09:36:07

Kayseri Düşünce Okulu, Stratejik Düşünce Enstitüsü ve Liberal Düşünce Topluluğu tarafından Alevi Sorunları ve Talepleri” konulu çalıştay düzenlendi.

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisini masaya yatırmak için Hilton otelde düzenlenen çalıştaya, Kayseri Düşünce Okulu Genel Koordinatörü Ferhat Akmermer, Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Murat Yılmaz, bilim insanları, akademisyenler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve alevi dedeleri katıldı.

Araştırmacılarla beraber fikir jimnastiği yapıp görüş alışverişinde bulunmak için bir araya geldiklerini belirten Kayseri Düşünce Okulu Genel Koordinatörü Ferhat Akmermer, “ Ülkemiz çok önemli bir süreç yaşamaktadır. Türkiye tüm dikkatlerini çözüm sürecine çevirmiş bulunmaktadır. Enerjimizi boşa kullanacak vakit kalmamıştır. Alınan karaların bir an önce hayata geçirilmesi ve toplumlar arasında adımlar atılmalıdır” dedi.

Alevi Açılımının Türkiye’nin önünde bekleyen önemli bir açılım olduğunu belirten Ferhat Akmermer, “Tartışmalara, bir yandan alevi gözü, diğer yandan da Sünni gözü ile bakabiliriz. Bilimsel, sosyal ve dinsel yönüyle ele alıp, enine boyuna her şeyi bugün burada tartışa biliriz. Alevi açılımı, çözüm süreci ülkemizin önündeki en önemli hedeftir. Daha çağdaş, demokratik ve özgür bir ülke için prangalardan kurtulmak lazım” ifadelerini kullandı.

Haber: Berna Utaş Utangan