PKK DAVASI

31.03.2016 09:58:42

Kayseri´de bölücü terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 24 sanık dün ilk kez hâkim karşısına çıktı.

Kayseri´de PKK´nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 16´sı öğrenci 24 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada mağdur olarak hazır bulunan PKK itirafçısı İ.Y., ifade değiştirerek tutuklu sanıkların kendisini yönlendirmediklerini söyledi.
15 Ocak 2016´da Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince yapılan operasyonlarda terör örgütü PKK´ya üye olmak ve örgüte üye kazandırmak gerekçesiyle 2´si kadın 7 kişinin gözaltına alındığı ve 2 kişinin tutuklandığı dosya ile 4 yıl önce Uludere, Roboski´de yaşanan olayın yıl dönümü nedeniyle 28 Aralık 2015´te HDP İl Binası önünde basın açıklamasında ´Katiller halka hesap soracak, Anaların öfkesi katilleri boğacak, Sur´dan Cizre´ye direniş her yerde´ gibi sloganlar atan 1´i işçi 16 öğrenci hakkında açılan dava birleştirildi. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davaya halen atılı suçtan Nevşehir E Tipi Ceza İnfaz Kurumu´nda bulunan M.A. ile A.M., Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz sanıklar E.D., C.D., A.T.,D.L.İ., B.G., E.D., A.Y., S.A., M.S., E.S.İ., G.O., F.K., T.A., H.Y., S.G., C.Y., F.B., Ö.G., B.P., M.S.A., D.G. ve A.Ö. ile mağdur İ.Y. duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmayı HDP Kayseri İl Başkanı İshak Tacar ve bazı HDP´liler de takip etti.

"KÜRTÇE SLOGAN ATTIM AMA ANLAMINI BİLMİYORDUM"
Sanıklardan sosyoloji öğrencisi E.S.İ., savunmasında eyleme katıldığını ve slogan attığını belirterek, "Kürtçe slogan da attım ancak anlamının ne olduğunu bilmiyordum, iddianameye bakınca öğrendim" dedi.
Diğer tüm sanıklar da demokratik şekilde basın açıklamasına katıldıklarını ve herhangi suç teşkil edecek bir söylemde bulunmadıklarını söylediler.

PKK´LI İTİRAFÇI İFADE DEĞİŞTİRDİ
31 Mayıs 2015´te ailesi ile tartıştıktan sonra PKK´ya katılan ve Kayseri´deki tutuklu sanıklar M.A. ve A.M.´nin ikna, yönlendirme ve eğitimi ile PKK´ya katıldığını söyleyerek Ağrı´da teslim olan, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İ.Y., mağdur olarak katıldığı Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki davada ifade değiştirdi. ´Mirxan´ kod adı ile 31 Mayıs 2015´te PKK´ya katıldığını söyleyen İ.Y., "Ailemle sürekli tartışıyordum. Kayseri´den Ağrı´ya gittim. PKK´ya kendi isteğimle katıldım. Bu tutuklu iki sanık beni yönlendirmedi" dedi.
Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının esasa ilişkin ek süre istemesi üzerine duruşmayı 12 Nisan´a erteledi. Ayrıca tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, tutuksuz sanıkların üzerlerindeki adli kontrolü kaldırdı.



Anahtar Kelimeler: DAVASI