P.Ç POLEMİĞİ

11.09.2015 10:52:39

MHP İl Başkanı Esoy, sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı ?AK P.Çler, neredesiniz ulan, dantelli kefen giyen P.Ç´ler? sözünün arkasında durduğunu deklare etti ve sert cümlelerle AK Parti İl Başkanı Özden´den başlayarak bir çok ismi ağır sözlerle eleştirdi

 

 

AK Parti Kayseri İl Başkanı Özden, sosyal medyada ?AKP´li P.Ç ler neredesiniz. Ulan dantelli kefen giyen gençler? paylaşımının ardından MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy´u istifaya davet etmişti. Bu davete Baki Ersoy´dan cevap gecikmedi.

MHP İl Başkanı Baki Ersoy, kendisini siyasi nezakete davet eden AK Parti İl Başkanı Cahit Özden´e sert çıktı. Korkmaz, ?PKK ile yol arkadaşlığı yapanların MHP İl Başkanı´na dil uzatmaya hakkı ve haddi yoktur? dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden arasındaki tartışma kaldığı yerden devan ediyor. Ersoy, kendisini sert sözlerle eleştiren Özden´e cevap verirken, çok ağır cümleler kurdu ve ?Bu zavallı zihniyet sahibi, bize dünyada en son üslup ve seviye öğretecek makamda oturan bir kişiliktir? dedi.

 

  Sosyal paylaşım sitesinde, ?AKP´li P.Ç ler neredesiniz. Ulan dantelli kefen giyen P.Çler? paylaşımının arkasında duran  MHP İl Başkanı Ersoy, AK Parti´ye oy veren vatandaşların geneline hakaret etmesinin mümkün olmadığını belirterek, ?13 yıldır terörist başı Öcalan ve terör örgütü PKK ile yol ve dava arkadaşlığı yapan AKP´nin ihanetlerini bilerek ve isteyerek destekleyen, ama son yaşanan terör olaylarında MHP´li ve Ülkücü mensuplarımızı sosyal medya üzerinden sürekli tahrik edenlere yönelik geçtiğimiz günlerde hak ettikleri bir paylaşım yapmıştım. Bunu üzerine alınan AKP Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden bu paylaşımımıza hemen ses verdi. Demek ki, bu türleri organize eden bizzat kendisidir.AKP Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, tüm AKP´lilere küfür ve hakaret ettiğim iddiasıyla kendi ihanet zihniyetini aklama yoluna gitmiştir. Bizim AKP´ye oy veren vatandaşlarımızın geneline böyle bir hakaret etmemiz mümkün değildir. Düne kadar AKP´ye oy veren ve bugün AKP´nin ihanet açılımlarının farkında olan vatandaşlarımızın MHP´ye yöneldiği ve haklılığımızı kabullendiği bu atmosferde bunu iddia edebilmek için AKP İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden gibi bir zavallı olmak gerekmektedir? şeklinde konuştu.

Ersoy ayrıca, ?Ey bize üslup öğretmeye kalkan zavallı. Unutma ki, "Koca yüzde 50 oy almış partinin iradesini söylüyorum ben, boş ver gerisini, ? et affedersin." diye talimat veren, AKP´ye oy verenlerin dışındaki herkesi yok sayan, küfür eden senin partinin İçişleri Bakanlığını yapmış, mevcut milletvekili Efkan Ala´dır. PKK´nın Suriye kolu için ?PYD bizim için meşrudur? diyen,  senin Genel Başkanın Ahmet Davutoğlu değil mi? Söyle bakalım ?Öcalan serbest bırakılmalı, toplum buna hazır, bunu tartışalım? diyenler AKP´li milletvekilleri, yazarlarınız değil mi? Söyle bakalım ?Öcalan Kürtlerin önderidir? ve ?Öcalan´ın mesajları düşüncemizdir? diyen AKP´nin sözcüsü Beşir Atalay değil mi? Unutma ki, çiftçiye "Ananı al git lan" diyen, YİMPAŞ tarafından dolandırıldığı söyleyen ve yardım isteyen vatandaşa "cibilliyetsiz, sahtekâr" diyen, yine bir çiftçiye "Gözünüzü toprak doyursun" diyen, "evladım işsiz" diyen vatandaşa "otur otur, senin evladın da işsiz kalsın" diyen, "şehit cenazesi görmek istemiyoruz" diyen şehit yakınına "Askerlik yan gelip, yatma yeri değildir" diyen, şehitlerimize "kelle" diyerek hakaret eden, yüreği yanan şehit babalarına sırf kendini eleştiriyor diye ?Karakteri bozuk babalar? diyen, Soma´daki madenci yakınlarını ?İsrail dölü? diye tokatlayan, tekmeleyen, kendini eleştirenlere karşı ?şerefsiz, alçak, namert, cibilliyetsiz, namussuz gibi kelimeleri ağzından düşürmeyen Recep Tayyip Erdoğan ve avanesine bir gün olsun tepki gösterdin mi de, bize üslup ve seviye öğretmeye kalkıyorsun? ifadelerini kullandı.

?Ben sarf ettiğim sözün arkasındayım?

?Önce sizler yaptığınız ihanetin hesabını bu millete ödeyeceksiniz? diyen Baki Ersoy, ?13 yıldır terörist başı Öcalan´a, terör örgütü PKK´ya methiyeler dizen, güzellemeler yapan kişilerin Ülkücülere yönelik tahrik ve tacizleri bu sözleri mislisiyle hak ettiğinin ispatıdır. Oslo´da, Habur´da, İmralı´da, Kandil´de ve Dolmabahçe´de PKK´lı teröristlerle, PKK taşeronlarla kucak kucağa poz vereceksin, sonra gelip Ülkücüleri, MHP´lileri tahrik edeceksiniz. Yok, öyle beyler. Önce sizler yaptığınız ihanetin hesabını bu millete ödeyeceksiniz. Ustanız ?Selam olsun Kürdistan´a? derken siz sırıtıyordunuz. Ustanız ?PKK düşman değil? derken siz yılışıyordunuz. Ustanız ?Habur´da PKK´lı teröristleri kahraman gibi karşılarken? sizin ağzınız kulaklarınıza varıyordu. Ustanız ?Kobani´deki PKK´lı teröristlere koridor açıp, silahlı yardım konvoyu gönderirken? siz sinsice susuyordunuz. Ustanız, Kayseri Cumhuriyet meydanında ?Bizim dört kez bunlarla (terör örgütü) bir araya oturduğumuzu söyleme şerefsizliğini yapanlar bu alçakça iftirada bulunanlar, bunun hesabını her yerde vereceklerdir? dediğinde çılgın gibi alkışlarken, 1 yıl sonra Oslo´daki AKP-PKK görüşmelerine dair ses kayıtları ortaya çıkınca ve ustanız ?Oslo´ya da, İmralı´ya da ben gönderim? diye itiraf edince siz aval aval bakıyordunuz? dedi.

MHP Kayseri ,İl Başkanı Baki Ersoy ayrıca, ?AKP´li bakanlarınız 7 Haziran 2015 seçimlerinden 4 ay önce Dolmabahçe´de PKK´nın siyasi taşeronu HDP ile yan yana oturup Öcalan´ın 10 maddelik talebini kabul edecek, özerkliğin altına imza atacak sonra gelip hem MHP´yi suçlayacak, hem de MHP mensuplarını tahrik edeceksiniz. Bu alçaklığınızın hesabını sorduğumuzda da hemen mağdur pozisyonu alacaksınız? açıklamalarında bulundu.

?Şehitlerin Aziz Ruhlarından Özür Dileyin?

?Kayseri halkından özür dileyin? diyen Ersoy, ?Terörü besleyen, büyüten senin temsilcisi olduğun zihniyettir. Önce çıkın da şehitler diyarı Kayseri´nin Halkından özür dileyin. Kayseri´deki şehit mezarlarına yüzünüz varsa gidin de, orada yatan şehitlerin aziz ruhlarından özür dileyin? şeklinde konuştu.

Baki Ersoy ayrıca, ?Şahsımı istifaya davet eden AKP İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, iktidarın nimetleriyle memleketi çiftliğiniz gibi kullanmanın hesabını er ya da geç Kayseri halkına vereceksiniz. Kayseri halkı şahsımı da, seni de çok yakından tanımaktadır. 7 Haziran seçimleri öncesi KCTEAŞ´ta kurduğunuz aile şirketini deşifre ettiğimiz için bu saldırganlığın harekete geçti, bunu tüm Kayseri kamuoyu bilmektedir? dedi.

?Yaptığım Açıklamayı Tekden´e de Hediye Ediyorum?

Ersoy, ?Türk milletine ihanet edenlerle ve Kayseri halkını aldatanlarla her daim mücadelemiz sürecektir? diyerek, ?Geçtiğimiz hafta haddini bildirdiğim ve yaptığım açıklamanın içeriğine dahi zerre cevap veremeyen AKP milletvekili Kemal Tekden isimli siyaset kurnazına da bu yaptığım açıklamayı hediye ediyorum. Kendisine çıkaracağı pay varsa ve cevap verebiliyorsa çıksın da Hüseyin Cahit Özden´den önce bize cevap versin. Biz sözümüzün arkasındayız. Bundan sonra da muhataplarına tüm cesaretimizle haykırmaya devam edeceğiz. Çünkü mücadelemiz Türk milletinin varlığını ve geleceğini koruma mücadelesidir. 13 yıldır et-tırnak gibi olmuş AKP-PKK ittifakını, yaşanan tüm ihanetleri Kayseri halkına bıkmadan, usanmadan anlatacağız. 1 Kasım AKP´nin bitişi olacaktır? diye kaydetti.

?Ersoy´un Sözlerinin Altına İmzamı Atarım?

Öte yandan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, MHP İl Başkanı Baki Ersoy´un sosyal paylaşım sitesindeki sözlerin altına imza attıklarını belirterek, ? İhanetlerini perdeleme gayreti ile sürekli sağa sola çamur atmaya çalışan AKP´liler, 13 yıldır iktidarda oldukları, ülkemizde tonlarca patlayıcının yollara nasıl döşendiğinin hesabını verip, onurlu bir siyasetçi gibi davranıp istifa etmesi gerekirken, dantelli kefen giyerek evinde zor tutulduğu iddia edilen AK dantelliler söz konusu olunca aslan kesiliyor. Ülkücülerin hiçbir AKP seçmeni ile sorunu yoktur. Liderlerinin herkes tarafından kandırılan seçmenin, bundan sonra kandırılmak istemediği ortada. Sözümüz, dantelli kefen giyerek havaalanlarında boy gösterenlere. Sözümüz, dantelli kefen giyerek Mısır´a ağlayanların şehitlerimize tek damla gözyaşı dökmemesine, sözümüz dantelli kefen giyip hırsızların önüne yatanlara, sözümüz dantelli kefen giyip ayakkabı kutusu dolduranlara? diye konuştu.

MHP´li Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci de, Ersoy´un sözlerine destek çıktı ve kendisine destek verdi. İki parti arasında iki gündür devam eden ?P.Ç?li polemik, Kayseri´de günün konusu oldu. Türkiye´de art art yaşanan terör olayları ve şehitler varken, iki partinin P.Ç´lik üzerinden birbirlerine ağır göndermeler yapması, sağduyu vatandaşlar arasında, ?Böylesine kritik günlerde, bu açıklamalar yakışmıyor? yorumlarının yapılmasına neden oldu. (Ayşenur Sarıkaya)

 

 

 



Anahtar Kelimeler: POLEMİĞİ