PATLAYAN CAM KORKUTTU

23.02.2015 08:40:52

Mustafa Çelik'in Büyükşehir Belediyesi Başkanı olması üzerine, Kocasinan Belediyesi koltuğuna Ahmet Çolakbayraktar oturdu. Üyelerin oy kullandığı anlarda, meclis balkonunda bulunan cam korkuluklar patladı, salonda bulunanların yürekleri ağzına geldi.

 

Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu'nda toplanan üyeler başkanını seçti. Olağanüstü toplanan Kocasinan Belediye Meclisi'nde iki aday yarıştı. AK Parti'nin adayı Müsiad eski Kayseri Şube Başkanı olurken, MHP'nin adayı ise, Kocasinan Belediyesi Meclis üyesi Kazım Yücel oldu. Meclis Başkanlığı'nı yapan Mustafa Öztürk, meclisi tek gündem maddesiyle açtı. Seçim sistemi ve oyların veriliş şeklini anlattıktan sonra seçim başladı. Seçimlerde, Meclis Salonu'na 3 paravan kuruldu ve adaylar oy verdikleri ismi el yazısı ile yazarak sandığa gitti. 36 üyenin oy kullandığı seçimlerde, bir üye eşinin rahatsızlığından dolayı katılamadı. Tasnif heyetine ise üyeler arasından Sevilay İlkertapar ve Şevki Dursun seçildi.  

Her üyenin ofisi olsun!”

Oy kullanma işlemi başlamadan önce MHP'nin adayı Kazım Yücel bir açıklama yaptı. Her meclis üyesine belediye içerisinde bir ofis ve sekreterya kurulmasını isteyen Yücel, Bana göre tüm arkadaşlarımız o koltuğu dolduracak kapasitede. Hem partim hem de şahsım adına burada Ahmet Çolakbayraktar ya da Kazım Yücel kadar değerli burada arkadaşlarımız var. Bizim ilçe belediyelerini analiz ediyorum,  10 bin nüfuslu yerler burada temsil ediliyor, belediye başkanı seçiliyor. Seçilen belediye başkanlarının özel araçları, sekretaryası, şoförü, çalıştırdığı bir takım birimler var. Bu arkadaşlarımız belediye başkanlığı seçilmişliğinin verdiği özgürlük ve tavır içerisinde işlerini götürüyorlar. Kocasinan, 377 bin nüfuslu koca bir şehir. Buradaki her arkadaş yaklaşık 10 bin nüfusu temsil ediyor. Bizler ilçe belediye başkanının aldığı oyla, bu koltuklarda oturuyoruz. Ben vazgeçtim şoförden, makam aracından ancak meclis üyelerin belediye içerisinde bir ofisi ve sekretaryası olmalı. Meclis üyelerinin idari amirlerine bir takım talimatlar vermesi gerekir. Onlarla projeleri paylaşmak lazımken, biz burada 20 dakikada meclisi yapıyoruz, evet ve hayırları ortaya koyuyoruz sonra mekândan ayrılıyoruz. Burada seçilerek gelen arkadaşlar burada görevini hak etmeli. Bir ofisi bir sekretaryası olmalı” diye konuştu.

Cam patladı”

Ardından 36 meclis üyesi oy kullandı. Meclis üyeleri oy kullanımı sırasında Meclis Salonu'nda bulunan balkon korkuluklarının camı patladı. Tam sandığın üzerinde bulunan korkuluk camının kırılması üzerine, salonda bulunan üye ve vatandaşlar kısa süreli şok yaşadı. Meclis'ten, ‘Nazar çıktı' sesleri yankılandı. Camın patlaması üzerine yaralanan bulunmadı. Sandıktan ise 8 oy MHP'nin adayı Kazım Yücel'e çıkarken, 28 oy da Ahmet Çolakbayraktar olarak sayıldı.

Birlik ve beraberlik mesajı verdi”

Kocasinan Belediyesi Başkanı seçilen Ahmet Çolakbayraktar, birlik ve beraberlik mesajsı vererek, Bize böyle bir makamda milletimize hizmet fırsatı sunan Allah'a hamd ediyorum. Şahsıma güvenmek suretiyle bu işe vesile olan Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'na, Yerel Yönetim Başkanımız Abdulhamit Gül ve başkan yardımcısı Alparslan Kavaklıoğlu'na, Taner Yıldız'a, Mehmet Özhaseki'ye, Mustafa Çelik'e Memduh Büyükkılıç'a, Bekir Yıldız'a, il ve ilçe yönetimene şükranlarımı sunuyorum. Bugünden itibaren Kocasinan'da yeni bir dönem başladı. Bekir Yıldız'ın, Mustafa Çelik'e devrettiği bayrağı bugün biz devralıyoruz Kayseri'nin belediyecilikte öncü şehir olduğu, Türkiye'de bur model olduğu bilinciyle bu BAYRAĞI EN yüksek yere taşımak için var gücümle çalışacağıma söz veriyorum. Diğer başkanlarımızla beraber, birlik ruhu içerisinde, uyumu devam ettireceğim. Dürüstlükten ayrılmadan, parti farkı gözetmeden, şehrimizde yaşayan tüm halkı eşit görüp onlara hizmet götürme bilinci içerisinde olacağım. 10 yıldır Kocasinan Belediyesi'nde Meclis üyeliği yapan bundan dolayı Kocasinan'ı ve ihtiyaçlarını iyi bilen birisi olarak bana inanları mahcup etmeyeceğim. Seçimlerde verdiğimiz vaatleri bir an önce yerine getirmek için gecemizi gündüze katarak projeleri yerine getireceğiz” ifadelerinde bulundu.

Konuşmanın ardından, Kocasinan Baladiyesi Başkanlık makamında devir teslim töreni yapıldı. Kocasinan eski Başkanı Mustafa Çelik, koltuğunu Ahmet Çolakbayraktar'a teslim etti. Devir teslim törenine AK Parti Niğde milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu da katıldı.

Haber:Dilek Bolat

 

 



Anahtar Kelimeler: PATLAYAN CAM KORKUTTU