PAŞA´DA SURİYELİ KÂBUSU!

23.07.2015 09:30:37

Gaziosmanpaşa Mahallesi´nde kurdukları çadırda yaşayan Suriyeli grup, vatandaşı canından bezdirdi.

 

Gaziosmanpaşa Mahallesi´nde kurdukları çadırlarda yaşan Suriyeliler, yaşadıkları alana hırsız girdiğini iddia ederek ortalığı bir birine kattı.

/resimler/2015-7/23/0931394662458.jpg

Geçtiğimiz akşam Gaziosmanpaşa Mahallesi, Karadeniz Caddesi´nde yaşayan yaklaşık 15 Suriyeli evlerine hırsız girdiğini iddia ederek, mahallede adeta kıyamet koparttı . Yüklü miktarda altın ve paralarının çalındığını iddia ederek, çevre evlerde oturan mahalleli ile tartışan Suriyeli grup, olay çıkardı. Olay yerine intikal eden polis ekipleri tartışmayı kavgaya dönüşmeden yatıştırdı. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri gerekli bilgileri aldıktan sonra ayrıldı. Polis, iddianın araştırılması ve aydınlatılması için çalışma başlattı. Polis ekipleri ayrıldıktan sonra da Suriyeliler gruplar halinde uzun süre mahallede kaybolduğunu iddia ettikleri altınlarını aradı.

/resimler/2015-7/23/0932041069175.jpg

Mahalleli şikâyetçi?

  Suriyeli grubun yaklaşık 3 aydır mahallede huzuru bozduğu öne sürülürken, Karanediniz Caddesi sakinlerinden Mustafa Can, hemen her gün bir olayla karşılaştıkların ve bu durumdan herkesin rahatsız olduğunu dile getirdi. Suriyeliler´in çadırları oraya ne zaman kurulduğunu görmediklerini ifade eden mahalle sakini Can, ? Her gün yeni bir şey oluyor. Mahalleli olarak bıktık artık. Çocuklarımızı kapımızın önüne indiremiyoruz. Balkonlarımızda oturamıyoruz, sürekli gürültü yapıyorlar ve bir birleri ile kavga ediyorlar. Hiçbir şey olmasa etraftan geçenlere sataşıyorlar. Gelmeye geldiler onlar için ayrı bir yer kurulup yerleşim yerleri bari yapılsın? dedi.

  Birçok mahalleli de Suriyeliler konusunda şikâyetlerini dile getirerek, yetkililerden bu durumu acilen çözmelerini istedi.

(Haber: Berna Utaş Utangan)

 

 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: PAŞA SURİYELİ BUSU