"PARMAKLA SEÇİLMEDİK"

3.02.2016 10:36:19

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Nursaçan, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu, ilginç cümleler kurdu.

TV1 ekranlarında Doğan Havur´un moderatörlüğünü yaptığı 1´inci Gün programına konuk olan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı (OSB) Tahir Nursaçan, sanayicilere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ifade etti.

 

OSB Başkanı Tahir Nursaçan, sanayicilerle sürekli fikir alışverişinde olduğunu söyleyerek, ?Bizi göreve sanayiciler getirdiler. Sizin de takdir ettiğiniz gibi bizim yönetimimiz helal alın teriyle seçilen bir yönetim. Ne ağamız vardı bizim, ne arkamızda bir devlet adamı vardı. Biz çıktık bizi sanayicimiz seçti.  Biliyorsunuz parmakla da seçilmedik. Onun için sandıktan çıkan sonuca da saygı duymak gerek. Bizim kapımız sanayiciye sonuna kadar açık. Bugün bu kapıdan girip de dönen bir sanayicimiz olmamıştır, olamaz da. Hepsi bizim başımızın tacı. Onlara burada sabahları cumartesi günleri bazen de hafta içinde kahvaltı veriyoruz. Fikir alış verişleri yapıyoruz. Bu anlamda da yaptığımız hizmetleri onlara aktarma fırsatı buluyoruz. Mayıs ayında da Kayseri OSB´ni tarihçesi olarak 600 sayfalık bir roman gibi yazılmış olan bir yayın çıkaracağız. Yani bizim bu bugünkü büyük firmalarımızın 30-40 sene önce nasıllardı, onların nasıl nasihatleri var, hayat tecrübeleri ne, onları okurlarsa bilgi hazneleri genişler. Oradaki komşuluk hukukunu görerek samimiyeti pekiştirirler diye ümit ediyorum? şeklinde konuştu.

 

Kendisine yöneltilen ?Ticaret odası olsun KAYSO olsun, yerel yöneticiler olsun, aralarındaki ve sizle olan ilişkileri sizce nasıl??sorusunu de yanıtlayan Nursaçan, ?Bizim ilişkilerimiz iyi. Onların da sandığa saygı duyduklarını düşünüyorum. Çünkü bence sandıktan çıkmak bir ayrıcalıktı. Ticaret Odası ile ilişkilerimiz fena değil. Ama tabi şöyle de bir gerçek var: Kayseri´deki STK´ların arasındaki samimiyeti biz önemsiyoruz. Ama tabii bu da karşılıklı. Onlar bir adım atarsa biz iki adım atmaya gayret ederiz? ifadelerini kullandı.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi´nde her şeyin şeffaf olduğunu belirten Tahir Nursaçan, ?Biz yeni Türkiye´de yeni KOSB´den bahsediyoruz. Yeni KOSB farklı. Her şeyin konuşulduğu, hiçbir şeyin kapalı kalmadığı bir OSB var. Bizim bugün muhasebe sistemimizi mukayese etmek mümkün değil. Bizim çok nitelikli, günün şartlarına en uygun, izlenebilir bir sistem var. Siz kendi kendinizi bağımsız teftiş yaptırır mısınız? Biz kendi kendimizi bağımsız teftiş yaptırıyoruz. Bunda da yönetimimizin, yönetimdeki arkadaşlarımızın şeffaf olması da etkili. Fellik fellik sanayicimiz bize hesap sorabilir. Her şey şeffaf. Rakip kültürünü bitirip meslektaş ve komşuluk hukukuna geliştirip,  sen beni bitirip biz olup, devletimizin koyduğu 2023 hedeflerine koşmamız gerekiyor? dedi.

 

?KOSB´de sen ben değil biz olmalıyız? diyen Nursaçan, sözlerini şu şekilde noktaladı: ?Kayseri birlik ve beraberliğin olduğu, değişimi hisset dönüşüme ortak ol, birliği güce gücü markaya dönüştürme zamanı diyoruz. Kayseri Türkiye´de önemli marka değerlerden bir tanesi. Bu marka şehrin de kendi içinde hayırseverlerinin ön plana çıktığı, Erciyes Üniversitesi´nin ön plana çıktığı ve kurumlar arası samimiyetin ön plana çıktığı bir yapısı var. Ben kıymetli cefakâr vefakâr ve sadakatli sanayilerimizden sevgimizi saygımızı muhabbetimizi iletirken rakip kültürünü bitirip meslektaş hukukunu geliştirip OSB´de de bir an önce sen beni bitirip biz olma hukukunu geliştirmeliyiz.?



Anahtar Kelimeler: PARMAKLA SEÇİLMEDİK