PANCAR ÖDEMESİ`NDA KOLAYLIK

19.02.2015 14:10:06

Pancar parasını çiftçinin ayağında ödemek için Bankayı Tır ile İlçeye taşıdı

 

Kayseri Şeker 2014-2015  kampanya döneminde yaklaşık 9 bin  pancar ekicisine 97 milyon 813 bin liralık pancar bedelleri ödemeye başladı.12 bölgedeki  yıl içerisinde ödenen ayni ve nakdi avans ile birlikte toplamda ödenen pancar bedeli 387 milyon 768.232 Liraya ulaştı.

Pancar Bedelleri, Kayseri Merkez Bölge, Boğazlıyan ve diğer Bölgelerde Banka şubelerinden ödenirken Yeşilhisar İlçesinde ise  Pancar Bölge Müdürlüğü bahçesine seyyar Banka şubesi kurularak ödendi.

Kayseri Şeker'in Pancar bedellerini ödeme hususunda anlaşma yapılan bankanın Yeşilhisar İlçesinde şubesi olmayınca  yöneticiler devreye girerek hizmetin gezici banka şubesi  aracılığı ile verilmesi uygun bulundu. İlgili banka Pancar parasını çiftçinin  ayağında ödemek için mobil  Banka şubesini Tır ile Yeşilhisar İlçesine  taşıdı.

Pancar paralarının tesliminde  hazır bulunan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Argun: Eskiden çiftçinin pancarla olan umutları tamamen kırılmış haldeyken borç içinde bir fabrikayken şu anda borcunu bitirmiş ve çiftçi fabrikadan çok büyük şeyler bekler hale gelmiş. Ben ziraat mühendisiyim önemli olan kooperatifleşebilmek ya da sözleşmeli işçilik yapmaktır. Önemli olan insanların alacaklarına güven duyması alacağını kesin bilmesi burada tabi önemli bir şey % 70 ine yakın bir parayı  avans, elektrik giderleri olarak ödediğimiz halde şu anda 10 milyon TL ye  yakın bir para dağıttık.

İlçemizde esnafların geçim kaynağının tamamı çiftçidir Esnafların da memnun olacaklarını düşünüyorum. Bizim çiftçimizin şu andaki gelir kaynağının  lokomotifi pancardır. Garanti bankasının bu yeniliğinden ve hizmetinden dolayı ben yönetim kurulum yönetim kurulu başkanım ve kayseri şeker olarak teşekkür ediyorum. Bu yenilikleri büyüyen, kredibilitesi artan derecesi A - eksiye  ye çıkan yani teminatsız para verilebilen diğer bankalarında bu hizmetlerini bekliyoruz dedi ve Tır'la bankanın çiftçilerimize gelmesi kayseri şekerin tarihinde ilk olan bir şey bu da çiftçilerimiz için önemli bir hizmet yormadan bilinçli bir şekilde bankadan para çeker gibi pancar paralarını tahsil ediyorlar şu anda Kayseri Şeker'in yeniliklerinin bu şekilde devam ettiğini belirtti.

 

 



Anahtar Kelimeler: PANCAR ÖDEMESİ`NDA KOLAYLIK