PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİNDE COŞKULU GENEL KURUL

11.08.2015 15:55:28

Pancar Ekicileri Kooperatifi 62. genel kurulu yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Genel kurulda konuşan Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası´nın kar, başarı ve vergi konularında başarılar katettiği


Kadir Has Kongre Merkezi´nde düzenlenen 62. genel kurulu öncesinde dışarıda kurulan stantlarda ki çiftçilerle teker teker selamlaşan Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, pancar çiftçinin sorunlarını dinledi. Daha sonra kurulun yapılacağı alana geçen Akay, burada çiftçinin yoğun ilgisi ile karşılaştı. ´En büyük başkan bizim başkan´ şeklinde slogan atan çiftçiler, açtıkları pankartlar ile Başkan Akay´a destek verdi.
Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından şehitler için Kur´an-ı Kerim tilaveti okundu. Kurulda konuşan Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, çiftçilerle beraber bir mücadele ortaya koyduklarını söyledi. Akay, "Bu çiftçinin ekmek mücadelesidir. Çiftçinin topyekun olarak işine sahip çıkma mücadelesidir. Aynı zamanda milli gelirden hak ettiği payı alabilmenin bilinçli mücadelesidir. Oluşacak bu bilinçle Orta Anadolu´dan başlayarak Türk çiftçisinin bir güç merkezi oluşturma mücadelesidir. Sizin birlik ve bütünlüğünüz bu mücadelesinin en büyük gıdasıdır. Bugün oluşturduğunuz bu muhteşem tablo, her tarafa güçlü ses olarak yankılanacak, herkesin bu birlik ve bütünlüğe gıpta ile bakmasını sağlayacaktır.Bu tabloyu artık her toplantıda yaşatıyor olmanız, bize haklı bir gurur kaynağı oluyor. Enerjimiz artıyor, çalışma şevkimiz artıyor, bununla birlikte Allah´a hamt olsun daha da başarılı oluyoruz" dedi.
Bugüne kadar yapılması gerekenleri, verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Akay, "Her geçen gün bir önce ki günden, her geçen ayda bir önceki aydan daha da başarılı olduk. Bugün geldiğimiz noktada size daha fazla kazandıran, işinizi daha fazla kolaylaştıran, masraflarını azaltan bir yapı oluştu. Kayseri Pancar Kooperatifinin yüzde 56 oranında hissesine sahip olduğu Kayseri Şeker Fabrikası, çabalarımız ve katkılarımız sonucu başarı ve rekorları, kar rekorları, vergi rekorları kıran bir şirket haline geldi. Kazanılan bu başarılar, bundan sonra kalıcı olacak, devamlılık arz edecek" diye konuştu.
´Türkiye´de bir ilki gerçekleştireceğiz´ diyen Akay, şunları kaydetti:
"Pancar çiftçisi doğrudan şeker fabrikasının ortağı olacak. Bu uygulamaya çalışanlarımızı da dahil edebiliriz. Böylece şirketin karından pay aldığınız gibi şirketin artan değeri doğrultusunda hisselerinizin de değeri artacak. Doğrudan çiftçinin ve çalışanın hissedarı olduğu böyle bir fabrikanın arazilerine artık kimseler göz dikemeyecek. Şirketin arazileri, imkanları ve şekerleri artık kimseye peşkeş çekilemeyecek. Size verdiğimiz her sözün arkasında durduk. Hepsini yerine getirmek için büyük gayret serf ettik. Yakın gelecekte pancar bedelleri peşin ödenir duruma gelecek demiştik. Her sene ödemeleri bir ay geriye çekerek bu hedefe doğru ilerliyoruz. Allah´ın izni ile bu senenin kalan pancar bedeli 20 Ocak´ta ödenecek. Bir sonra ki sene ise, Aralık ayının son haftasında bu ödeme gerçekleşecek."