PALANCIOĞLU´NUN KATILIM BANKASI PROJESİ UYGULANMAYA BAŞLADI

18.12.2015 09:30:59

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu´nun, 4 yıl önce kamu bankalarının katılım bankası açmasıyla ilgili Orta Anadolu Kalkınma Ajansı´ndayken yaptığı çalışma Ziraat Bankası tarafından yurt genelinde hayata geçirilmeye başlandı. Başkan Palancıoğlu, bu


Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi´nde açılan banka şubesine giden Başkan Palancıoğlu, burada açıklamalarda bulundu. Başkan Palancıoğlu, kamunun katılım bankası kurması projesinin hayata geçmesinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, "2011´deki çalışmamızın 2015 yılında hayata geçmesi bizi sevindirdi." dedi.
Kamuda faizsiz bankacılık projesinin fikir babası olan Başkan Palancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kamuda farklı finans sistemlerine giriş önemliydi. 2011 yılında kamunun, devletin katılım bankası kurmasıyla ilgili bir çalışma yapıp Kalkınma Bakanlığı ve ORAN Yönetim Kurulu´na sunum yapmıştım. Ziraat Katılım Bankası, devletin ilk faizsiz sisteme adapte olan bankası oldu. Dolayısıyla katılım bankacılığı konusunda 2011´deki çalışmamızın 2015 yılında hayata geçmesi bizi sevindirdi. Tabi devletin katılım bankacılığına girmesiyle birlikte sektörde yaklaşık yüzde 5 gibi bir paya sahip olan katılım bankacılığının daha da büyüme imkânı var."
Ziraat Katılım Bankası´nın Kayseri´ye hayırlı olmasını dileyen Başkan Palancıoğlu, "İnşallah diğer kamu bankalarının da katılım bankacılığına geçmesiyle birlikte sektör çok daha büyük bir hale gelecektir" ifadelerini kullandı.
Konuşmasının ardından Başkan Palancıoğlu, Ziraat Katılım Bankası´nda hesap açtırdı.