PALANCIOĞLU'NA TEPKİ ÜSTÜNE TEPKİ

6.05.2020 11:54:00

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun Kurtuluş Savaşında Yunan'ın galip gelmesini isteyen Kadir Mısırlıoğlu'nu ölüm yıldönümünde anması, büyük tepki ile karşılandı...

  Kayseri'nin metropol Melikgazi İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun, Cumhuriyetin kurucu tüm değerlerlerine küfreden, "Her 10 Kasım'da 9'u 5 geçe kenefe gidin sifonu çekin" diyen, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a "Pez..." ile başlayan galiz küfürler eden, Kurtuluş Savaşında Yunan'ın galip gelmesini isteyen Kadir Mısırlıoğlu'nu ölüm yıldönümünde anması, büyük tepki ile karşılandı...

  Cumhuriyeti kökten reddeden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e her fırsatta küfreden Mısırlıoğlu'nu ölüm yıldönümünde anarak ciddi bir tepki ile karşı karşıya kalan Belediye Başkanı Palancıoğlu, haber merkezimizin sorularını cevapladı. Başkan Palancıoğlu, Mısırlıoğlu'nun bazı fikirlerini bilmediğini, Atatürk ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ile ilgili düşüncelerine katılmadığını belirterek, "Mesai arkadaşlarım, zaman zaman benim adıma sosyal medyadan paylaşımlar yapar. Bu da öyle bir durum. Yoksa ben hiç kimseyi üzmek istemem. MHP'li, CHP'li, İYİ Partili, daha doğrusu Cumhuriyet değerlerine bağlı hiç  kimseyi üzmek aklımdan bile geçmez" savunmasını yaptı.

  Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin Lideri Devlet Bahçeli de, 2017 ve 2018 yıllarında partisinin TBMM'De gerçekleştirdiği  iki ayrı grup konuşmasında "Türk düşmanı" olarak nitelediği Kadir Mısırlıoğlu'nu gündeme getirmiş, çok ağır sözlerle eleştirmişti. Bahçeli, şöyle demişti:

  "“Milli mücadeleyi kötülemek için fırsatta konuşanların, hatta ‘keşke Yunan galip gelseydi' diyenlerin varlığı utanç vericidir. Bunlara bir delinin hezeyanı mı diyelim? Diyemeyiz kanımız çekilir. Atatürk’e sövmek bunların mesleğidir, son yıllarda bu zevatın sayısındaki artış da dikkat çekicidir. Bunlar her şey olsalar da adam olamazlar, insan olamazlar, Türk ise asla olamazlar. Cumhuriyet düşmanlarının maskesi düşmüştür.”



Anahtar Kelimeler: PALANCIOĞLU' TEPKİ ÜSTÜNE TEPKİ