PALAMUT BEREKETİ

16.09.2016 09:51:17

01 Eylül 2016 balık avı sezonunun açılmasıyla birlikte bu yıl ağlara palamut düştü.

Balık avı sezonun 01 Eylül 2016 tarihi itibari ile açılmasının ardından ağlarını denizin mavi derinliklerine atan balıkçılar, bu yıl palamutta bolluk yaşandığını dile getirdiler.
Kurban Bayramına rağmen balık fiyatları gerileme yaşanmadığını belirten balıkçılar, ?Kurban Bayramı bizlerin işini pekte etkilemedi. Bu yıl palamut bolluğu yaşanıyor? dedi.
Kayseri´nin en eski balıkçılarından olan İhsan Kurt, ?Bu Kurban Bayramında kapatmadık. Eskiden Kurban Bayramlarında açmazdık. Kayserili balığı benimsedi. Balığın yeri ayrı, kırmızı etin yeri ayrı. Artık insanlar Kurban Bayramı diye balık yemeyi ertelemiyor ? dedi.
Bayramda canlı balık satışlarının düşük ama restoranlarının dolu olduğunu söyleyen Balıkçı İhsan Kurt; balık ekmek satışlarının her zaman ki gibi olduğunu, insanların Kurban bayramında da balık yemeye devam ettiğini, ifade etti.
Balık fiyatlarının bayramda da aynı olduğu tezgâhlarda bu yıl Palamut bolluğu var. Balıkçıları sevindiren bu bollukta vatandaş bu sezon tanesi 4 liradan satılan Palamut´ a doyacak. Sezonun açılmasıyla Kültür Balığının fiyatı da düştü. (Haber Şerife Atasever)



Anahtar Kelimeler: PALAMUT BEREKETİ